
Peroxidul de hidrogen este un compus chimic care combină hidrogenul cu oxigenul. Poate fi cumpărat de la majoritatea farmaciilor și să-l utilizezi pentru orice, de la dezinfectarea rănilor până la curățarea...
Gargară cu apă oxigenată - beneficii
1. Calmează durerile în gât
Gargară cu peroxid de hidrogen poate ajuta în cazul durerilor de gât în mai multe moduri. Peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) are proprietăți antibacteriene. Ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor bacteriene care cauzează adesea dureri în gât.
În plus, potrivit healthline.com, atunci când mucusul din gură intră în contact cu peroxidul de hidrogen, creează o spumă. Această spumă face mucusul mai puțin lipicios și mai ușor de
Cum trebuie să procedezi: Amestecă o cană de apă caldă cu ½ până la ¾ linguriță de sare. Ține acest amestec de apă sărată în gură timp de aproximativ 60 de secunde. Scuipă soluția după gargară.
2. Îmbunătățește sănătatea bucală
Peroxidul de hidrogen este un puternic dezinfectant care împiedică aftele și alte răni mici în gură să nu se infecteze, ci să se vindece mai repede.
Pentru a profita la maximum de beneficiile peroxidului de hidrogen, asigură-te că îți clătești bine gura, astfel încât să ajungă la dinții și gingiile din față.
3. Albește dinții
Apa oxigenată este principalul ingredient activ în multe produse de albire a dinților fără prescripție medicală și profesionale. Gargara cu peroxid de hidrogen ar putea face dinții să pară mai albi. Cu toate acestea, un studiu din 2015 a constatat că apa de gură cu apă oxigenată trebuie folosită în mod constant pe parcursul mai multor luni, pentru un efect de durată.
4. Limitează răspândirea virusului COVID-19
Peroxidul de hidrogen de 0,5% inactivează virusurile cu membrană lipidică, precum sunt coronavirusurile.
Virusurile din familia „corona” au un înveliș lipidic în care se află glicoproteinele necesare infectării gazdei. Dezmembrarea acestei membrane grase este considerată o strategie virucidă de a preveni infecția. Prin urmare, clătirea gurii cu apă oxigenată poate limita răspândirea coronavirusului.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-