Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare anti-COVID citează un studiu realizat de experți de la Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) potrivit căruia tinerii cu diabet sunt predispuși să renunțe la tratament în timpul pandemiei COVID.
”CDC: Bolnavii de diabet zaharat, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, au fost predispuși la întreruperea tratamentului în timpul pandemiei. De asemenea, intenția acestora de a se vaccina și de a respecta măsurile de prevenție împotriva COVID-19 a fost mai mică decât a bolnavilor de diabet cu vârsta mai mare.
Vaccinurile continuă să joace un rol foarte important în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor COVID-19. Vaccinați-vă pentru a vă proteja.
Prin vaccinare împotriva COVID-19:
- se reduce riscul de infectare;
- se reduce riscul de transmitere a virusului;
- se reduce considerabil riscul de spitalizare;
- se reduce considerabil riscul de deces.
Studiu: https://bit.ly/MMWR7046a2”, se arată pe Facebook Ro Vaccinare.
Pentru o dietă sănătoasă e bine să păstrați în bucătărie o serie de alimente care rezistă săptămâni bune fără să se strice.Iată câteva dintre aceste alimente:
* nuci și semințe – conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre și o gamă largă de vitamine și minerale; pot fi păstrate la temperatura camerei timp de 1-4 luni; nucile și semințele pot fi folosite în multe feluri de mâncare, inclusiv în fulgi de ovăz, iaurt, amestecuri și salate.
* fructe și legume congelate - alimentele în formă congelată vă permit să aveți întotdeauna produse bogate în nutrienți la îndemână; dacă judecăm din punct de vedere nutrițional, fructele și legumele congelate sunt comparabile cu produsele proaspete în conținut de micronutrienți;
* oțet de mere - are multiple întrebuințări în bucătărie precum: detergent eficient sau condiment aromat la preparate gen sosuri și produse de patiserie. Pe lângă versatilitatea sa, acest oțet acidulat este incredibil de sănătos. Cercetările au arătat că poate avea proprietăți antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante și de promovare a sănătății inimii.
* alimente fermentate - varza murată și murăturile sunt delicioase și versatile și oferă o serie de beneficii pentru sănătate; studiile au dovedit că acestea pot îmbunătăți sănătatea digestivă și pot ajuta la reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.
* condimente și ierburi uscate - îmbunătățesc savoarea; turmericul, ardeiul cayenne, rozmarinul, scorțișoara, ghimbirul, oregano și chimenul oferă beneficii impresionante pentru sănătate și pot ajuta la reducerea inflamației și la scăderea riscului de anumite boli.
* usturoiul și ceapa - usturoiul și ceapa sunt baza multor rețete; folosirea ambelor legume în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, declin mental, boli de inimă și diabet, potrivit healthline.com.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!