Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Apa de năut este o alternativă la ouă. Unele persoane folosesc și apa de la soia sau de la alte leguminoase cu gust neutru. Nu doar că este o alternativă sănătoasă la ouă, dar este și potrivită pentru vegani.
Aquafaba, adică apa de năut, a fost descoperită întâmplător și a avut un impact semnificativ în comunitatea vegană.
Albușurile de ou sunt sănătoase pentru cei care doresc să le consume, dar aquafaba este o alternativă excelentă pentru vegani sau persoanele cu alergie la ouă.
Năutul este sănătos și unele dintre substanțele nutritive se transferă în apa din el. Proteinele și fibrele nu se transferă, dar puteți beneficia de cantități mici de:
- Vitamine din complexul B
- Acid folic
- Fier
- Fosfor
- Grăsimi sănătoase, precum acizii linoleic și oleic, potrivit WebMD.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci o dată pe zi. Ce ravagii se petrec în organism. Câte mese sunt indicate
Apa de năut - FOTO: Freepik@chandlervid85
Fără o înlocuire adecvată pentru albușurile de ou, persoanele care urmează o dietă vegană nu ar putea pregăti rețete care cer ouă. Gătitul cu aquafaba este ușor de făcut. Deoarece se comportă ca albușul de ou, poate fi folosită în anumite feluri de mâncare, inclusiv:
- Bezele
- Creme
Vezi și: Cancerul pulmonar, cel mai frecvent tip de cancer. Ucide un român pe oră
Apa de năut poate mirosi a fasole. Cu toate acestea, după ce este amestecată în rețetă, mirosul și gustul se atenuează, lăsând o aromă mai neutră. Dacă folosiți un alt tip de boabe sau dacă năutul este sărat, rezultatele pot fi diferite.
Scurgeți conserva de năut într-un castron. Dacă arată mai apoasă decât albușurile de ou, o puteți reduce la o textură mai groasă pe aragaz. Fierbeți lichidul la foc mediu-scăzut până când devine mai aproape de consistența albușurilor de ou. Lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l folosi.
Apa de năut nu trebuie refrigerată înainte de utilizare. Puteți folosi trei linguri de apă de năut pentru un ou mare sau două linguri pentru un albuș de ou mare.
Dacă rețeta cere doar albușuri de ou, puteți adăuga aquafaba la rețetă. Dacă rețeta cere albușuri bătute, măsurați cantitatea de lichid de care aveți nevoie pentru numărul de ouă din rețetă. Dacă rețeta cere cremă de tartar, o puteți adăuga înainte de bătut.
Apoi urmați acești pași:
Bateți la viteză redusă timp de un minut. Lichidul ar trebui să înceapă să facă spumă. După trei sau patru minute, se va îngroșa. Crescând viteza mixerului la medie. După cinci sau șase minute, ar trebui să vedeți vârfuri moi când ridicați mixerul. După șapte până la zece minute, vârfurile vor fi mai rigide, deși nu vor arăta exact ca albușurile de ou bătute. Acum puteți încorpora aquafaba bătută în celelalte ingrediente.
Vezi și: Cancerul care nu prezintă simptome. Roxana Boanță: Pacienții nu au semne
Dacă utilizați aquafaba ca înlocuitor vegan al ouălor, există câteva aspecte importante de luat în considerare despre sănătatea dietei dvs. În timp ce vegetarienii nu consumă carne, veganele nu consumă niciun produs animal. Acest lucru include:
- Ouă
- Lapte
- Iaurt
- Brânză
- Miere
- Fructe de mare
Din cauza acestor limitări, persoanele care adoptă o dietă vegană caută adesea alternative la produsele animale tradiționale. Dieta vegană tinde să fie sănătoasă, dar există unele nutrienți care pot lipsi. Dacă urmați o dietă vegană, asigurați-vă că obțineți suficienți din următorii nutrienți:
- Vitamina B12 este importantă pentru metabolismul, inima, nervii și mușchii dvs. Luați un supliment dacă vitamina B12 nu se găsește în alimentele pe care le consumați.
- Calciul este cheia pentru oase puternice și sănătate dentară. Puteți obține calciu din cereale fortificate și alternative la lapte.
- Fierul este important pentru metabolismul și sănătatea inimii. Asigurați-vă că consumați suficiente cereale integrale fortificate, fasole, linte și spanac.
- Acizii grași omega-3 sunt benefici pentru sănătatea cardiovasculară. Consumați cantități suficiente de semințe de in, semințe de chia și nuci.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.