Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
o banană coaptă
două ouă
ulei
scorțișoară
coajă de lămâie
Mod de preparare:
Îndepărtează coaja bananei și taie miezul în bucăți mici. Pune-le pe toate într-un bol și, folosind o furculiță, pasează fructul până capătă o consistență asemănătoare cu cea a budincii. Pentru un plus de savoare și aromă, adaugă scorțișoară și coaja rasă de la o lămâie.
Într-un bol separat, bate ouăle, dupa care amestecă cele două compoziții. Pune ulei într-o tigaie, pe care îl întinsi cu o pensulă de gătit. Folosind un polonic, pune o cantitate mică de aluat în tigaie și gătește clătita aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Când clătitele sunt gata, le poți decora cu miere, dulceață, ciocolată, miez de nucă sau orice altă combinație care îți trece prin cap.
Bananele sunt bogate în fibre care scad colesterolul LDL. În plus, bananele conțin fitosteroli, un compus vegetal care ajută la blocarea absorbției colesterolului din corp. În cele din urmă, bananele pot avea rolul de prebiotic (hrana pentru bacteriile intestinale bune).
Bananele conțin potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale, diminuând efectele sodiului prin eliminarea acestuia din organism.
O banană conține 400 de miligrame de potasiu și 32 miligrame de magneziu, precum și calciu și alți micronutrienți. Bananele furnizează energie esențială, contribuind totodată la reducerea riscului de crampe musculare.
1. Alege ingrediente de bună calitate
Pentru clătite perfecte, este esențial să te concentrezi asupra ingredientelor de bună calitate, începând cu ouă extra-proaspete. Apoi vine untul, apoi laptele.
2. Cerne făina în prealabil
Ah, cocoloașe! Ele sunt dușmanii noștri când vine vorba de compoziția pentru clătite. Cum le eviți? Cerne faina înainte de a te apuca de preparat. În acest fel, vei putea obține mai bine un preparat omogen atunci când integrezi ingredientele lichide.
3. Amestecă corect ingredientele
Pentru o compoziție reușită, trebuie să eviți amestecarea simultană a ingredientelor. Începe prin a amesteca făina cernută, zahărul brun și un praf de sare, apoi adaugă laptele și ouăle bătute împreună. Apoi va trebui să amesteci ingredientele fără să bați energic preparatul. Odată ce obții un amestec omogen, poți include untul topit.
4. Lasă compoziția să se odihnească cel puțin 30 de minute
Dacă rețetele bunicilor noastre sunt atât de bune, este pentru că știu să fie răbdătoare! Un aluat de clătite perfecte necesită cel puțin 30 de minute de odihnă. Astfel, compoziția se îngroașă și devine pufoasă.
5. Optează pentru o tigaie antiaderentă
Este esențial să folosești o tigaie antiaderentă. Unge tigaia cu unt sau pune o picătură de ulei. Apoi secretul este să rulezi rapid aluatul, pentru a face clătitele cât mai subțiri.
6. Păstrează clătitele calde
Așază platoul cu clătite pe o cratiță cu apă care se încălzește la foc mic și acoperă vasul cu folie alimentară.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.