Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Majoritatea oamenilor consumă alimente greșite la micul dejun, iar consecințele se văd pe siluetă. Imediat ce iei o înghițitură din băutura ta preferată sau o bucățică dintr-un corn cu ciocolată, organismul începe să producă energie din substanțele care vin cu alimente. Acest proces se numește metabolism.
Metabolismul este un fenomen despre care se discută aproape întotdeauna împreună cu pierderea în greutate și controlul greutății. Dacă nu știm să menținem metabolismul la un nivel adecvat, nu vom putea slăbi.
Kombucha, unul dintre probioticele ideale. Cui îi este contraindicat și de ce
Una dintre cele mai bune modalități de a-ți ajuta metabolismul este să ai o dietă sănătoasă și să consumi alimentele potrivite la micul dejun.
Unele persoane, mai ales cele obsedate de dietele nesănătoase, cred că săritul peste micul dejun este o idee foarte bună și chiar le accelerează metabolismul. Cu toate acestea, acest lucru este foarte departe de adevăr.
Metabolismul este ca un foc într-un șemineu. Mai întâi îl aprinzi, apoi la fiecare două ore trebuie să adăugi mai multe lemne de foc pentru a-l menține. Așa că în fiecare dimineață ar trebui să începi ziua cu un mic dejun bogat în fibre și proteine și puțini carbohidrați.
Nu începe micul dejun doar cu carbohidrați. Evită creșterea nivelului de zahăr din sânge dacă dorești să nu mănânci în exces.
Deși corpul are nevoie de carbohidrați pentru a obține energie, la micul dejun trebuie să consumi mai multe proteine. Proteinele te vor ajuta să te simțiți sătul o perioadă ai mare de timp. Prin urmare, consumă, mai întâi proteine, fibre și, apoi, carbohidrați. Acesta este planul perfect pentru micul dejun.
Nu consuma fulgi de porumb la micul dejun: Fulgii de porumb sunt cea mai proastă idee pentru micul dejun, deoarece sunt plini de zahăr.
Se știe că zahărul adăugat, în special în sucurile ambalate și fulgii de porumb, încetinește metabolismul, îți face poftă de gustări după micul dejun și promovează creșterea în greutate.
Unt sau margarină, diferențe și asemănări. Care este mai sănătos, de fapt
Un alt obicei nesănătos pentru micul dejun este lipsa de apă. Nu uita că ceașca de cafea de la micul dejun nu este apă. Organismul are nevoie de lichide curate în cantități suficiente, așa că încearcă să bei un pahar cu apă curată înainte de micul dejun.
O mâncarea rapidă și dulce, consumată la micul dejun, este un stres pentru metabolism. Așa că nu încercă să consumi, la micul dejun, produse de patiserie. Mai bine trezește-te devreme și pregătește o omletă plină de proteine.
Ce să faci ca să îmbătrânești frumos, iar trecerea anilor să nu lase urme adânci. Ce să faci ca să îmbătrânești frumos fără ca timpul să își lase amprente adânci asupra aspectului și sănătății tale poți afla din rândurile de mai jos. De multe ori vârsta cronologică nu pare aceeași cu vârsta biologică. Când ești întrebat câți ani ai, probabil răspunzi în funcție de numărul de ani care au trecut de când te-ai născut. Aceasta ar fi vârsta ta cronologică.
Dar poate medicul dumneavoastră sau alte persoane vă pot spune că aveți aspectul fizic al unui tânăr de 30 de ani. Aceasta ar fi considerată vârsta ta biologică, indiferent de câți ani în urmă te-ai născut.
Vezi și: Dușul, necesar dar cu limitări. De câte ori pe săptămână este indicat să ne spălăm
Vârsta ta cronologică va fi întotdeauna un număr ușor de determinat, în timp ce vârsta ta biologică depinde de o serie de variabile care se pot schimba în mod continuu.
Ce este îmbătrânirea cronologică
Vârsta ta cronologică este perioada de timp care a trecut de la data nașterii. Este vârsta ta în termeni de ani, luni, zile etc. Acesta este modul principal în care oamenii își definesc vârsta.
Este, de asemenea, un factor de risc primar pentru boli cronice, mortalitate, și orice deficiențe ale funcțiilor corporale, cum ar fi auzul și memoria, arată Healthline.
Ce este îmbătrânirea biologică
Ideea de bază din spatele îmbătrânirii biologice este că îmbătrânirea are loc pe măsură ce acumulezi treptat daune la diferite celule și țesuturi din organism. Cunoscută și sub numele de vârstă fiziologică sau funcțională, vârsta biologică diferă de vârsta cronologică, deoarece ia în considerare o serie de factori, alții decât doar ziua în care v-ați născut. Citește mai multe AICI.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.