Primul aliment la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești. Pleșea: Asta e reţeta dezastrului. Dacă ai păcătuit, măsurile trebuie luate urgent
Care e primul aliment la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești care sunt alimentele care îngrașă cel mai mult.
Mulţi dintre noi am avut o vară plină de plăceri culinare diverse, pline de calorii, care, evident, ne-au adus și ceva kilograme în plus.
Ruxandra Pleșa, expert în boli metabolice şi nutriţie a explicat ce trebuie să facem ca să ajungem la silueta de dinainte de concediu.
"Curiozitatea este bună pentru că duce la varietate alimentară, lucru foarte important.
Ce se găseşte în locurile cu obiective turistice, pe marginea drumului, sunt alimente hipercalorice, cu potenţial pro-inflamator, foarte bogat în calorii.
Acele alimente au fost prăjite, li s-au adăugat îndulcitori, astfel că noi, în vacanţă, am avut parte din plin de aceste alimente obezogene", susține medicul Ruxandra Pleşa.
Primul lucru la care trebuie să renunţi când vrei să slăbești. Care sunt alimentele care îngrașă cel mai mult
Sindromul picioarelor neliniștite, cauze. Cum îți afectează somnul
În plus, medicul a explicat și care este sunt alimentele obezogene și, potrivit ei, trebuie să luăm măsuri urgente.
"Ne-am mai simţit bine şi cu mult alcool, pe care l-am consumat în această perioadă de vacanţă. În zece zile sau într-o săptămână, în acest mod, se pot acumula 4 kilograme în medie.
Aşadar, măsurile trebuie luate urgent. Cum ai detectat pe cântar kilograme în plus, trebuie să renunţi la ce ştii că a fost predominant negativ în dieta ta.
Alcoolul trebuie redus drastic. Alcoolul trebuie eliminat măcar o perioadă, pentru că îndată ce ai renunţat la alcool schimbările sunt spre bine.
Pe locul doi sunt alimentele bogate în carbohidraţi rafinaţi. Acestea pot fi dulciurile pe care le consumăm constant. Să ne propunem să nu mai dăm frâu liber fiecărui impuls. Să luptăm cu dulciurile, cu pâinea albă, cu pateurile, cu toate produsele de patiserie şi aşa mai departe.
Dacă am păcătuit cu multă carne prăjită sau carne în exces şi foarte puţine legume, schimbăm şi aici raportul. Creştem cantităţile de salate şi micşorăm cantitatea de carne grasă.
Refacem echilibrul fără a face o schimbare totală. Fără ca senzaţia de foame să intervină", a mai spus ea.
Reţeta unui sandwich sănătos, care nu îngraşă
"Sandwich-urile nu ar fi cea mai mare problemă, dacă acestea sunt pregătite din pâine integrală, o carne slabă, un ou fiert sau o brânză slabă. Dacă mai adăugăm şi legume, chiar este o masă foarte echilibrată.
Dar dacă sandwich-ul nostru este compus din salam, pâine albă, caşcaval şi fără pic de urmă de salată verde şi cu sosuri, bineînţeles că este o mâncare hipercalorică, inflamatorie, care ne dă peste cap hormonal din punct de vedere al sațietății și al jocului foame - sațietate.
Alimente de tip pro-inflamator mai sunt şi alimentele ambalate, care sunt cu mulţi aditivi, cu zahăr, margarină sau cu acele uleiuri procesate. Dacă am avut în vacanţă şi un rucsac plin cu chipsuri, prăjituri, alune prăjite, acolo este clar un mic dezastru. Asta e reţeta dezastrului.
Aşa că apa, limonada puţin îndulcită şi ceaiul de plante vor fi noile lichide de rehidratare.
Fructele şi legumele toamnei sunt foarte benefice. Să nu exagerăm cu fructele, nu le facem suc, dar consumăm zilnic 400 de grame de fructe proaspete.
Ne facem un program cu mese regulate, lucrul acesta fiind extraordinar de benefic chiar și pentru pierderea în greutate. Mai apelăm la voință, pentru că și ea va conta.
Însă dacă dieta este mult prea restrictivă, voința nu va mai fi de ajuns, așa că avem și grijă să nu cădem în cealaltă parte, să exagerăm și în felul acesta să ne dezechilibrăm", a conchis Ruxandra Pleşea, la Antena 3.
-
-
Noile ghiduri pentru tensiunea arterială extind criteriile de diagnostic15.12.2025, 21:02
-
Manichiura cu gel, pericol pentru unghii. Semnul banal adesea ignorat15.12.2025, 19:55
-
Jumătate dintre pacienții cu COVID-19 dezvoltă long-COVID15.12.2025, 19:11
-
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
