Primul aliment la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești. Pleșea: Asta e reţeta dezastrului. Dacă ai păcătuit, măsurile trebuie luate urgent

Care e primul aliment la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești care sunt alimentele care îngrașă cel mai mult.
Mulţi dintre noi am avut o vară plină de plăceri culinare diverse, pline de calorii, care, evident, ne-au adus și ceva kilograme în plus.
Ruxandra Pleșa, expert în boli metabolice şi nutriţie a explicat ce trebuie să facem ca să ajungem la silueta de dinainte de concediu.
"Curiozitatea este bună pentru că duce la varietate alimentară, lucru foarte important.
Ce se găseşte în locurile cu obiective turistice, pe marginea drumului, sunt alimente hipercalorice, cu potenţial pro-inflamator, foarte bogat în calorii.
Acele alimente au fost prăjite, li s-au adăugat îndulcitori, astfel că noi, în vacanţă, am avut parte din plin de aceste alimente obezogene", susține medicul Ruxandra Pleşa.
Primul lucru la care trebuie să renunţi când vrei să slăbești. Care sunt alimentele care îngrașă cel mai mult
Sindromul picioarelor neliniștite, cauze. Cum îți afectează somnul
În plus, medicul a explicat și care este sunt alimentele obezogene și, potrivit ei, trebuie să luăm măsuri urgente.
"Ne-am mai simţit bine şi cu mult alcool, pe care l-am consumat în această perioadă de vacanţă. În zece zile sau într-o săptămână, în acest mod, se pot acumula 4 kilograme în medie.
Aşadar, măsurile trebuie luate urgent. Cum ai detectat pe cântar kilograme în plus, trebuie să renunţi la ce ştii că a fost predominant negativ în dieta ta.
Alcoolul trebuie redus drastic. Alcoolul trebuie eliminat măcar o perioadă, pentru că îndată ce ai renunţat la alcool schimbările sunt spre bine.
Pe locul doi sunt alimentele bogate în carbohidraţi rafinaţi. Acestea pot fi dulciurile pe care le consumăm constant. Să ne propunem să nu mai dăm frâu liber fiecărui impuls. Să luptăm cu dulciurile, cu pâinea albă, cu pateurile, cu toate produsele de patiserie şi aşa mai departe.
Dacă am păcătuit cu multă carne prăjită sau carne în exces şi foarte puţine legume, schimbăm şi aici raportul. Creştem cantităţile de salate şi micşorăm cantitatea de carne grasă.
Refacem echilibrul fără a face o schimbare totală. Fără ca senzaţia de foame să intervină", a mai spus ea.
Reţeta unui sandwich sănătos, care nu îngraşă
"Sandwich-urile nu ar fi cea mai mare problemă, dacă acestea sunt pregătite din pâine integrală, o carne slabă, un ou fiert sau o brânză slabă. Dacă mai adăugăm şi legume, chiar este o masă foarte echilibrată.
Dar dacă sandwich-ul nostru este compus din salam, pâine albă, caşcaval şi fără pic de urmă de salată verde şi cu sosuri, bineînţeles că este o mâncare hipercalorică, inflamatorie, care ne dă peste cap hormonal din punct de vedere al sațietății și al jocului foame - sațietate.
Alimente de tip pro-inflamator mai sunt şi alimentele ambalate, care sunt cu mulţi aditivi, cu zahăr, margarină sau cu acele uleiuri procesate. Dacă am avut în vacanţă şi un rucsac plin cu chipsuri, prăjituri, alune prăjite, acolo este clar un mic dezastru. Asta e reţeta dezastrului.
Aşa că apa, limonada puţin îndulcită şi ceaiul de plante vor fi noile lichide de rehidratare.
Fructele şi legumele toamnei sunt foarte benefice. Să nu exagerăm cu fructele, nu le facem suc, dar consumăm zilnic 400 de grame de fructe proaspete.
Ne facem un program cu mese regulate, lucrul acesta fiind extraordinar de benefic chiar și pentru pierderea în greutate. Mai apelăm la voință, pentru că și ea va conta.
Însă dacă dieta este mult prea restrictivă, voința nu va mai fi de ajuns, așa că avem și grijă să nu cădem în cealaltă parte, să exagerăm și în felul acesta să ne dezechilibrăm", a conchis Ruxandra Pleşea, la Antena 3.
-
-
-
-
-
Durerile articulare, tot mai frecvente odată cu scăderea temperaturilor16.10.2025, 15:40
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.