De ce are Regele Charles degetele umflate. Medic, dezvăluire despre boala de care ar putea suferi: Medicamentele doar reduc durerea, nu și umflarea

De ce are Regele Charles degetele umflate - Foto: Instagram @royalfamily @clerencehouse
De ce are Regele Charles degetele umflate - Foto: Instagram @royalfamily @clerencehouse

De ce are Regele Charles degetele umflate. Principala boală de care ar putea suferi noul Suveran al Marii Britanii.

Speculațiile despre "degetele de cârnat" ale regelui Charles s-au tot amplificat zilele acestea, pe măsură ce în mediul online au apărut tot mai multe fotografii cu acesta.

Fotografiile cu Regele Charles, în care mâinile și degetele sunt umflate, i-au determinat pe mulți să glumească în mediul online, în timp ce alții sunt cu adevărat îngrijorați de starea sa și de posibilele probleme de sănătate pe care acesta le are.

Primele speculațiile despre degetele noului Rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, au fost lansate încă din 2021, atunci când o fotografie în care acesta trăgea o halbă de bere în timpul unui angajament în sudul Londrei le-a oferit fanilor o imagine a mâinilor sale umflate.

Atunci, pe Twitter, o persoană a scris: "Nu am observat niciodată mâinile prințului Charles până la această fotografie! Se simte bine? Sunt atât de umflate".

În trecut, chiar Regele Charles a glumit asupra degetelor sale "de cârnați", într-o scrisoare adresată unui prieten după nașterea fiului său, Prințul William.

El a scris: "Nu vă pot spune cât de emoționat și mândru sunt. Chiar arată foarte bine și are degete de cârnați, ca ale mele", citat în biografia Charles, The Man Who Will Be King de Howard Hodgson.

Potrivit Cornwall Live, se pare că însuși Regele Charles al III-lea ar fi făcut referire la degetele sale mărite în timpul unei călătorii în Australia în 2012, numindu-le "degete de cârnați" după ore de zbor în climatul tropical.

De fapt, degetele și mâinile Regelui Charles al III-lea au devenit de atunci unii dintre cei mai căutați termeni de pe Google în Marea Britanie.

De ce are Regele Charles degetele umflate

 

Dar totuși, care este cauza pentru degetele umflate ale Regelui Charles?

Ei bine, degetele umflate ale regelui Charles al III-lea ar putea fi rezultatul multor lucruri, de la retenția temporară de lichide, sau o schimbare bruscă de temperatură până la artrită.

Simptomul "degetelor de cârnați" este de fapt legat de dactilita, o boală secundară care poate fi cauzată de o serie de afecțiuni și infecții, cel mai frecvent de artrita psoriazică.

Dr. Gareth Nye, medic britanic, a declarat pentru Daily Star că există numeroase afecțiuni care ar putea fi responsabile pentru acest aspect al degetelor, una dintre cele mai comune fiind retenția de apă:

"Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichid la nivelul membrelor, în mod normal la nivelul picioarelor și al gleznelor, dar și al degetelor, ceea ce le face să se umfle. Pentru a afla dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o scădere a tensiunii în zonă".

Artrita este o boală care afectează țesuturile articulațiilor. Boala inflamatorie cronică face ca mucoasa articulațiilor să se umfle, provocând durere, rigiditate și pierderea funcției.

Potrivit NHS, alte simptome pot include pielea roșie și caldă deasupra articulației afectate, precum și slăbiciune și pierderea mușchilor. Nu există un tratament pentru artrită, deși medicamentele și fizioterapia pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

"Artrita este o altă afecțiune comună la persoanele de peste 60 de ani. Artrita afectează adesea articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin prin urmare rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la diminuarea durerii, umflarea degetelor poate rămâne", a mai spus medicul.

Deși nu este confirmat faptul că Regele suferă de o formă de artrită, alți fani regali au observat că mâinile sale par deosebit de umflate atunci când călătorește în străinătate, în zone cu climă mai caldă.

Mai mult, printre cauze ar putea fi și circulație sanguină deficitară sau excesul de sare.

"Cauzele neobișnuite pot include o dietă bogată în sare care duce la retenție de lichide, anumite medicamente pot duce rareori la umflături ca efect secundar, cum ar fi în cazul medicamentelor pentru tensiunea arterială sau al medicamentelor cu steroizi", a mai spus medicul britanic.

Dar, în ciuda acestor posibilități, Dr. Nye a ținut să precizeze că acestea sunt departe de a fi un semn al unei probleme majore de sănătate pentru noul Rege al Marii Britanii, adăugând: "cu siguranță nu există nicio problemă de sănătate imediată care să fie concluzionată din cauza degetelor umflate și este cel mai probabil un semn al vârstei sale".

14 cauze pentru degete umflate

 

1. Retenția de apă

Umflarea apare atunci când fluidele corporale se adună în țesuturi sau articulații. Uneori, degetul tău mic poate fi umflat. Sau s-ar putea să aveți probleme în a vă pune și a vă scoate inelele.

O masă sărată ar putea fi unul dintre vinovați, de aceea trebuie să reduceți cât mai mult consumul de sare. De obicei, acesta nu este un motiv de îngrijorare. Dar, alteori, degetele și mâinile umflate pot semnala o problemă de sănătate care necesită atenție, potrivit WebMD

2. Exercițiile fizice și căldura

Inima, plămânii și mușchii au nevoie de oxigen pentru a vă alimenta antrenamentul. Așadar, mai mult sânge se duce în aceste locuri și mai puțin curge spre mâini.

Micile vase de sânge reacționează la această schimbare și se dilată, iar acest lucru vă umflă degetele.

Ceva asemănător se întâmplă când corpul se încălzește pe vreme caldă. Pentru a se răci, vasele de sânge din piele se umflă pentru a permite căldurii să părăsească suprafața. Acest lucru este absolut normal.

3. Rănire și leziuni

Este posibil să aveți un ligament rupt sau un deget luxat. Sau v-ați rănit un tendon, v-ați dislocat sau chiar v-ați rupt un os. Dacă rănirea nu este prea gravă, gheața, odihna și analgezicele fără prescripție medicală pot fi suficiente.

Mergeți la medic dacă nu vă puteți îndrepta degetul, dacă aveți febră sau dacă aveți dureri mari.

4. Infecții

Există trei care pot provoca umflarea degetelor sunt:

- Albușul herpetic: O infecție herpetică care provoacă vezicule mici, umflate și sângeroase pe degete.

- Paronichia: O infecție la baza unghiei cauzată de bacterii sau ciuperci

- Felon: O infecție dureroasă plină de puroi în vârful degetelor

Infecțiile degetelor se pot răspândi sau alte părți ale corpului dacă nu sunt tratate din timp.

5. Artrita

Artrita reumatoidă (AR) afectează mucoasa articulațiilor și provoacă umflături, durere și rigiditate. Simptomele apar adesea mai întâi la nivelul articulațiilor mâinii. AR afectează de obicei ambele mâini.

Artrita psoriazică poate afecta persoanele care au o afecțiune a pielii numită psoriazis. Aceasta cauzează adesea umflături asemănătoare cârnaților la nivelul degetelor de la mâini și picioare.

Ambele tipuri de artrită sunt grave și pot provoca leziuni articulare și alte probleme ale corpului fără tratament.

6. Gută

Această "boală a bogătașilor" obișnuia să afecteze în mare parte persoanele care își permiteau multă carne, fructe de mare și alcool. Astăzi, guta poate lovi oameni de toate nivelurile de venit.

Ea provoacă dureri și umflături extreme, de obicei la nivelul degetului mare. Dar o puteți avea în orice articulație, inclusiv în degete.

Se întâmplă atunci când prea mult acid uric din sângele dumneavoastră formează cristale în articulație. Medicamentele pot ajuta la ameliorarea durerii și la prevenirea altor atacuri.

7. Medicamente

Unii dintre vinovații obișnuiți includ:

- Analgezicele fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina, ibuprofenul și naproxenul

- Steroizi

- Anumite medicamente pentru diabet sau tensiune arterială ridicată

- Medicamente împotriva durerii nervoase, cum ar fi gabapentina și pregabalina

- Terapii hormonale cu estrogen sau testosteron

Degetele umflate din cauza medicamentelor nu reprezintă, de obicei, o afecțiune gravă. Dar vorbiți cu medicul dacă sunteți îngrijorat.

8. Sindromul tunelului carpian

Acesta este un nerv ciupit într-un loc din încheietura mâinii numit tunel carpian. Unii oameni spun că degetele lor se simt inutile și umflate, chiar dacă s-ar putea să nu pară așa. Este posibil să simțiți durere, furnicături sau amorțeală, de asemenea.

Efectuarea acelorași mișcări ale mâinii la nesfârșit poate provoca sindromul tunelului carpian. Acesta poate fi tratat și, de obicei, nu provoacă daune de durată.

9. Boală de rinichi

Rinichii scapă de deșeurile și de lichidul suplimentar din organism. Unul dintre primele semne că ceva nu este în regulă este umflarea degetelor, a picioarelor și în jurul ochilor. Ai mai multe șanse de a face boli de rinichi dacă ai diabet sau tensiune arterială ridicată.

Controlați aceste probleme pentru a vă proteja rinichii sau pentru a împiedica agravarea bolii. Dacă rinichii nu funcționează suficient de bine, veți avea nevoie de un transplant sau de dializă.

10. Sarcină

Vă puteți aștepta la degete, glezne și picioare umflate atunci când sunteți însărcinată. Dar umflarea bruscă, mai ales la nivelul mâinilor și al feței, poate fi un semn de preeclampsie.

Aceasta este o tensiune arterială periculos de ridicată care poate apărea în a doua jumătate a sarcinii. Rareori, apare după naștere și se numește preeclampsie postpartum. Problema afectează rinichii, declanșând umflarea. De asemenea, este posibil să aveți dureri puternice de cap, dureri de burtă și probleme de vedere.

11. Boala celulelor secerătoare

Globulele roșii normale arată ca niște gogoși și sunt flexibile. Atunci când aveți boala celulelor secerătoare, celulele sunt rigide și în formă de semilună. Acestea se blochează în vasele mici de sânge și blochează fluxul sanguin. În mâini și picioare, acest lucru provoacă umflături dureroase.

Alte probleme includ infecții, anemie, accident vascular cerebral și orbire. Anemia celulelor secerătoare este o afecțiune care durează toată viața. În SUA, este cel mai frecventă la afro-americani.

12. Limfedemul

Această umflătură apare atunci când lichidul din sistemul limfatic nu se poate scurge bine. Este uneori un efect secundar al tratamentului împotriva cancerului. Femeilor cu cancer de sân li se îndepărtează adesea ganglionii limfatici de la subsuoară pentru a verifica dacă au cancer.

Acest lucru perturbă fluxul limfatic și poate duce la umflarea brațelor și a mâinilor. Radiațiile pot deteriora ganglionii și agrava problema. Limfedemul poate apărea în orice moment după tratament. Nu poate fi vindecat, dar poate fi gestionat.

13. Boala Raynaud

Boala Raynaud este o problemă rară care afectează vasele de sânge de la nivelul degetelor de la mâini și picioare. Aceasta face ca acestea să se îngusteze atunci când vă este frig sau sunteți stresat.

Lipsa fluxului de sânge face ca degetele dumneavoastră să fie înghețate și dureroase. Acestea pot deveni albe sau albastre. Atunci când vasele se deschid și sângele revine, degetele tale pot pulsa și se pot umfla. În cazuri grave, lipsa fluxului sanguin poate provoca răni sau chiar ucide țesutul.

14. Sclerodermia

Aceasta este o boală a sistemului imunitar care vă păcălește organismul să producă prea mult dintr-o proteină numită colagen. Aceasta îngroașă și întărește pielea și poate afecta și alte părți ale corpului.

Mâinile pot deveni rigide și degetele se pot umfla ca niște cârnați. Unii oameni au simptome ușoare. În cazurile mai grave, organele pot fi lezate. Sclerodermia nu dispare, dar poate fi tratată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel