Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Pepenele murat este o delicatesă tradițională apreciată pentru gustul său unic, dar și pentru beneficiile sănătății pe care le oferă. Bogat în probiotice naturale și antioxidanți, pepenele murat stimulează digestia, întărește imunitatea și ajută la hidratarea organismului.
Pepenele murat este o delicatesă tradițională în unele regiuni din România și din Balcani, cu un gust inedit - dulce, acrișor, sărat și ușor fermentat. În plus, are și beneficii pentru sănătate, mai ales dacă este fermentat natural.
Probiotice naturale. Dacă pepenele este fermentat (nu murat cu oțet), el dezvoltă culturi benefice de bacterii lactice care pot îmbunătăți flora intestinală, digestia și imunitatea.
Ajută digestia. Saramura stimulează producția de sucuri gastrice, iar fibrele din coaja pepenelui reglează tranzitul intestinal.
Conținut de antioxidanți. Coaja pepenelui, chiar și după murare, conține licopen și citrulină, substanțe cu potențial antioxidant, antiinflamator și beneficii pentru sănătatea cardiovasculară.
Hidratant și remineralizant. Pepenele murat păstrează minerale esențiale ca potasiu, magneziu și calciu, iar saramura ajută la rehidratare în perioadele calde sau după efort fizic.
Apetisant și detoxifiant. Stimulează pofta de mâncare și ajută la detoxifierea ficatului datorită fermentației și sării naturale, potrivit Healthline.
Se murează pepenele verde mic, cu coajă subțire, de preferat neînceput (crud), în saramură, în butoi sau borcan mare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Fermentația naturală produce bule și uneori spumă. Verifică saramura zilnic - dacă scade, completează cu apă sărată.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.