Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Condimentul care înlocuiește zahărul. Zahărul afectează funcția cerebrală, crește colesterolul, deteriorează dinții, poate suprasolicita ficatul, crește șansele de diabet și este extrem de addictiv, datorită eliberării masive de dopamine în creier.
Cel mai bun înlocuitor? Scorțișoara - un condiment lăudat pentru proprietățile sale uimitoare pentru sănătate. Înlocuiți zahărul din cafea cu o linguriță de scorțișoară și nu veți adăuga doar o aromă bogată, ci și aceste beneficii nutriționale.
Scorțișoara poate fi folosită pentru a îndulci ceaiul sau cafeaua înlocuind în parte zahărul. Poate adăuga o notă subtilă de dulceață și aromă, fără a fi necesară cantitatea obișnuită de zahăr.
Pentru a folosi scorțișoara în acest scop, puteți adăuga o linguriță mică de scorțișoară pudră în ceai sau cafea și amestecați bine. Ajustați cantitatea în funcție de preferințele dumneavoastră personale pentru dulceață. Este o alternativă mai sănătoasă la zahăr și poate aduce o notă de prospețime în băutura dumneavoastră.
Vezi și: Balonarea după masă, semn al unei boli de stomac. Ce este sindromul de dumping și cât de grav este
Scorțișoara este plină de antioxidanți, care protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Aceștia contribuie la proprietățile sale anticanceroase - unele studii au arătat că acest condiment încetinește creșterea celulelor canceroase. Antioxidanții au, de asemenea, efecte antiinflamatorii puternice, tratarea unor tipuri de dureri și dureri de cap (cum ar fi artrita), repararea daunelor tisulare și prevenirea daunelor musculare, potrivit Holmes Place.
Cercetările efectuate de Societatea Americană de Biochimie și Biologie Moleculară sugerează că scorțișoara activează o proteină numită Sirtuin-1, care este activă în reglarea insulinei și a metabolismului lipidic. Fie sub formă întreagă sau măcinată, prezența acestui super-condiment în organism înseamnă că poate reduce stocarea excesului de grăsime, arde mai multe calorii și ajută la pierderea în greutate.
Un adevărat miracol al scorțișoarei este capacitatea sa de a reduce nivelurile de zahăr din sânge cu până la 29% - o veste bună pentru cei cu diabet de tip 2. Aceasta forțează celulele musculare să elimine zahărul din fluxul sanguin, transformându-l în energie. Chiar și pentru cei non-diabetici, menținerea nivelurilor de zahăr din sânge la un nivel minim este esențială pentru sănătate și pierderea în greutate.
Vezi și: Bananele ajută inima și sistemul digestiv. Efectul pozitiv al potasiului în organism
O doză zilnică din acest condiment delicios poate contribui la sănătatea inimii. Scorțișoara inhibă eliberarea acizilor grași inflamatori și oprește îngroșarea sângelui prin plachete, reducând tensiunea arterială. Nivelurile de calciu și fibre din scorțișoară ajută organismul să elimine toxinele și pot reduce nivelurile de colesterol și trigliceride.
Datorită proprietăților cinnamaldehidei, un compus care conferă scorțișoarei aroma și mirosul său, acest înlocuitor al zahărului poate ajuta la combaterea diferitelor infecții, în special cele cauzate de ciuperci. De asemenea, s-a demonstrat că reduce creșterea bacteriilor precum Listeria și Salmonella.
Prin includerea scorțișoarei în dietă, veți menține sănătatea orală în formă optimă: proprietățile antimicrobiene pot ajuta la prevenirea cariilor dentare și reducerea respirației urât mirositoare.
Consumul de zahăr crește nivelurile de insulină și blochează nivelurile importante de leptină - un hormon necesar pentru reducerea poftei de mâncare și arderea grăsimilor. Renunțând la zahăr în favoarea unui înlocuitor pe bază de scorțișoară, veți satisface în mod sănătos pofta de dulce și vă veți simți sătui pentru mai mult timp.
Presărați o linguriță în micul dejun, amestecați-o în shake-ul de proteină zilnic sau preparați gustări sănătoase cu acest condiment pentru a începe să beneficiați de efectele sale.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.