Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Mihaela Bilic, medic nutriționist, notează, pe Facebook, că prezentarea alergiilor și intoleranțelor drept o "consecință a faptului că nu știm să mâncăm sănătos" este o greșeală. Numește alergiile și intoleranțele "noua sperietoare din viața noastră".
Acesta susține că în ultima vreme "au apărut o mulțime de "asociații" și "academii" preocupate de educația și starea noastră de bine. În spatele lor se află câteodată medici și de cele mai multe ori persoane pricepute în psihologie, publicitate și comunicare. De curând am primit un astfel de pliant adresat educației populației, dar și a celor din industria hotelieră/turism/restaurante privind riscul de alergii și intoleranțe în alimentația publică. Cum erau prezentate informațiile? După părerea mea alarmist și neclar".
Specialista în nutriție continuă:
"În momentul în care spui că 1 din 10 oameni au alergii, lași senzația că alergia e mai degrabă o normalitate, ceva atât de frecvent încât trebuie luate măsuri de Sănătate publică. Apoi erau prezentați principalii 5 alergeni din România, identificați empiric de respectiva asociație pe baza unui chestionar!?
Pe lângă ușurința cu care sunt lansate astfel de afirmații, se face o confuzie gravă între alergii și intoleranțe. După cunoștințele mele nu există alergii la produsele lactate, ci doar intoleranțe cauzate deficitul de lactază. Alergie la proteinele din lapte au doar unii bebeluși sau copii mici, însă ea dispare definitiv odată cu înaintarea în vârstă. Și glutenul are același mecanism, în cazul lui e vorba fie de boala celiacă (pentru care există diagnostic clar), fie de o intoleranță relativă confirmată prin teste mai mult sau mai puțin exacte
A pune alergia la nuci, alune și proteinele din ou pe același plan cu intoleranta la lactoză și gluten mi se pare o greșeală. La fel cum exagerat mi se pare și avertismentul făcut la adresa celor din alimentația publică în legătură cu seriozitatea acestor alergii".
Medicul nutriționist mai afirmă că "nu de panică au nevoie oamenii, nu de acuzații suplimentare în legătură cu mâncarea, nu așa vom reuși să-i vindecăm, să-i echilibrăm. (...) Alergia sau intoleranta nu e cauza, ci rezultatul unui organism debusolat, pe care nu-l "reparăm" ducându-l din doctor în doctor și din analiză în analiză. Medicina știe mult prea puțin despre cauzele alergiilor, suntem mai degrabă spectatori la reacția inflamatorie dramatică pe care corpul nostru poate să o declanșeze în câteva minute".
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Te-ai săturat să nu vezi nimic prin ochelari iarna? Descoperă trucurile care îți fac lentilele imune la aburire.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.