
Deși francezii mănâncă alimente grase și beau vin roșu, au printre cele mai mici rate de obezitate și boli de inimă.
”Francezii au descoperit și inventat acest paradox în care ei mănâncă și smântână și unt și produse de patiserie, adică nici într-un caz nu mănâncă dietetic. Mai beau și un pahar de vin roșu și nu trebuie știința să o demonstreze, se vede pe stradă, în statistici, au cele mai mici rate de îmbolnăviri la boli cardiovasculare și la obezitate”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile DC Media Group.
Specialistul adaugă că francezii sunt un exemplu și motivul pentru care ei nu se îngrașă se datorează cantităților mici de mâncare pe care le pun în farfurie.
”Francezii sunt un exemplu până la urmă. Ei au grijă și la cantități. Sunt zgârciți la cantități. Porțiile sunt foarte mici. Nu ai nicio șansă câteodată să te saturi, darămite să mai lași în farfurie. La capitolul ăsta trebuie și noi să ne învățăm și să ne educăm pentru că e o chestiune de disciplină și de obiceiuri. Este clar că noi, în România, avem această generozitate - cu cât e mai mult, cu atât e mai bine, oamenii se bucură să mănânce copios”, explică nutriționistul Mihaela Bilic.
Cât privește paharul de vin roșu, medicul precizează că vinul acest tip de alcool conține niște antioxidanți extrem de eficienți pentru sănătatea cardiovasculară ”și care nu au putut fi izolați și să-și păstreze eficiența și într-un supliment”.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-