EXCLUSIV Secretul francezilor: cum să îți faci poftele și să nu te îngrași. Dr Mihaela Bilic

mancare_inima_22038800

Deși francezii mănâncă alimente grase și beau vin roșu, au printre cele mai mici rate de obezitate și boli de inimă.

”Francezii au descoperit și inventat acest paradox în care ei mănâncă și smântână și unt și produse de patiserie, adică nici într-un caz nu mănâncă dietetic. Mai beau și un pahar de vin roșu și nu trebuie știința să o demonstreze, se vede pe stradă, în statistici, au cele mai mici rate de îmbolnăviri la boli cardiovasculare și la obezitate”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic la Interviurile DC Media Group.

Specialistul adaugă că francezii sunt un exemplu și motivul pentru care ei nu se îngrașă se datorează cantităților mici de mâncare pe care le pun în farfurie.

”Francezii sunt un exemplu până la urmă. Ei au grijă și la cantități. Sunt zgârciți la cantități. Porțiile sunt foarte mici. Nu ai nicio șansă câteodată să te saturi, darămite să mai lași în farfurie. La capitolul ăsta trebuie și noi să ne învățăm și să ne educăm pentru că e o chestiune de disciplină și de obiceiuri. Este clar că noi, în România, avem această generozitate - cu cât e mai mult, cu atât e mai bine, oamenii se bucură să mănânce copios”, explică nutriționistul Mihaela Bilic.

Cât privește paharul de vin roșu, medicul precizează că vinul acest tip de alcool conține niște antioxidanți extrem de eficienți pentru sănătatea cardiovasculară ”și care nu au putut fi izolați și să-și păstreze eficiența și într-un supliment”.

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250