
Iată alimentele cele mai bune pentru îmbunătățirea digestiei. Unele sunt foarte plăcute la gust.
Suferiți de probleme de digestie? Nivelul scăzut de enzime digestive ar putea fi unul dintre motive. Pentru cei ce nu știu, după ce sunt consumate, alimentele sunt descompuse de către stomac și intestine. Proteinele, vitaminele, grăsimile și carbohidrații și alți nutrienți intră mai târziu în fluxul sanguin, care este folosit pentru energie, creștere și reparare. Și pentru descompunerea alimentelor și o digestie adecvată, este nevoie de enzime digestive precum protează, lipază, lactază, maltază și zaharază, printre altele. Acestea ajută la extragerea diferiților nutrienți din alimentele pe care le consumăm. Corpul nostru produce aceste enzime, cu toate acestea, uneori nu produce suficiente, astfel că vă puteți ajuta sistemul digestiv având produse alimentare care sunt bogate în aceste enzime.
Iată cinci alimente care sunt bogate în aceste enzime:
Miere
Mierea, după cum știm, este un superaliment și este, de asemenea, încărcată cu enzime digestive precum amilaza, proteaza, diastaza și invertaza. Pentru a obține beneficiile acelorași, asigurați-vă că o mâncați crudă, deoarece cel încălzit va avea mai puține enzime.
Ghimbir
Apropo de ghimbir, acesta este plin de zingibain. Este unul dintre tipurile de protează care ajută la descompunerea proteinelor din alimentele pe care le consumăm. De asemenea, ajută la contracțiile mușchilor care căptușesc organele digestive.
Ananas
Te-ai gândit vreodată de ce preparatele de pui și porc au adesea ananasul ca ingrediente? Pentru că ajută la digestie. Acest fruct are un grup de enzime, bromelaina, o protează.
Kimchi
Kimchi, care este unul dintre produsele alimentare tradiționale coreene, este fermentat, ceea ce înseamnă că este o putere de bacterii sănătoase. Același lucru este bogat în protează, lipază și enzime amilază. Asigurați-vă că aveți kimchi fără a-l încălzi pentru cele mai bune beneficii.
Mango
Mango, care este unul dintre fructele sănătoase, este, de asemenea, unul dintre ajutoarele sistemului digestiv, deoarece fructele descompun carbohidrații în glucoză și maltoză cu amilază.
Pe lângă cele de mai sus, Kefir, Miso, Papaya, Varză Murată, Avocado, Caise, banane și Kiwi sunt, de asemenea, bogate în enzime digestive.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-