12.500 de studenți deschid anul universitar 2020-2021 la UMF „Carol Davila” din Bucureşti

UMF București  FOTO: Dana Lascu
UMF București FOTO: Dana Lascu

O nouă generaţie de studenţi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti care va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii, numele ilustrului medic „ Prof.Dr. Eugen Proca” va deschide anul universitar 2020-2021, joi, 1 octombrie, ora 9. 

Fondator al Societății Române de Urologie, membru de onoare al Academiei Române, medicul și profesorul Eugen Proca este cel care, în 1980, a efectuat primul transplant renal , reușit la om, de la un donator în viață, premieră de maximă importanță pentru medicina românească. 


Astfel, tânăra generație „ Prof.Dr. Eugen Proca” prin cei 1.885 de boboci mediciniști ai săi,  împreună cu alţi  8.723 de studenţi din anii superiori, 1.900 de masteranzi și doctoranzi ai Universităţii, precum şi cadrele didactice ale acesteia vor face să răsune imnul academic Gaudeamus Igitur în fața parcului din incinta Palatului Facultății de Medicină.


“În tot acest context al pandemiei COVID 19, vom începe un an universitar atipic, iar cursurile universității noastre vor demara luni, 5 octombrie și se vor desfășura on-line, în timp ce lucrările practice și laboratoarele se vor desfășura într-un sistem dual, on-line și față în față, după un program adaptat fiecărei discipline de studiu” a declarat Rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , Prof.Dr. Viorel Jinga . 


Acesta a ținut să precizeze că “transmit tuturor respectul și admirația mea pentru maturitatea, răbdarea și perseverența dovedite în momente în care ne confruntăm cu numeroase obstacole și restricții și vă asigur că Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” va pune întotdeauna pe primul loc siguranța și sănătatea dumneavoastră, luptând totodată pe toate căile pentru atingerea obiectivelor strategice de învățare și dezvoltare, mai ales în aceste vremuri dificile”. 

 


De asemenea, Rectorul UMF „Carol Davila” a menționat că “urez tuturor un călduros salut de bun venit și în mod special celor 1.885 de boboci mediciniști care, începând de astăzi, formează generația – Prof.Dr. Eugen Proca- nume pe care sunt convins că îl vor purta cu mândrie și totodată vor fi călăuziți de dictonul latin , mult îndrăgit de ilustrul profesor-Labor omnia vincit improbus (Munca stăruitoare învinge totul)”


36 de olimpici au ales „UMF Carol Davila”


Printre cei 1.885 de studenţi înscrişi în anul I la studiile de licenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti se numără şi 36 de olimpici naţionali şi internaţionali, dintre care 33 care au ales să urmeze studiile universitare la Facultatea de Medicină, unul la Facultatea de Medicină Dentară și 2 au optat pentru Facultatea de Farmacie. 


Prestigioasa instituție de învățământ superior medical numără în prezent un total de 12.500 de studenți, dintre care 10.608 studenți sunt înscriși la studiile de licență, iar anul acesta Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a reușit o nouă performanță academică, urcând în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai (http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/clinical-medicine.html) , poziționându-se în intervalul 151-200 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”.

Ceremonia de deschidere a noului an universitar va avea loc joi, 1 octombrie, 2020, începând cu ora 9:00 în fața parcului din incinta Palatului Facultății de Medicină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel