"Am primit această veste groaznică, că e surd!" Mama unui copil cu hipoacuzie, strigăt disperat: Când vor ajunge banii și la copilul meu? Eu pe cine întreb?

Giorgi Ichim |
Data publicării:
EXCLUSIV
Foto cu rol ilustrativ: Freepik @stockgiu
Foto cu rol ilustrativ: Freepik @stockgiu

Mama unui copil cu hipoacuzie, strigăt disperat, aplaudat de toată sala. "Eu pe cine întreb? Când va veni rândul copilului meu? Are 8 ani! Recuperarea lui este ratată! Va avea de suferit o viață întreagă!"

Elena Panait, mama unui copil diagnosticat târziu cu hipoacuzie severă spre profundă, a transmis un semnal de alarmă în cadrul dezbaterii DC Media Group -"Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională".

Strigătul ei disperat a fost aplaudat de cei prezenți la evenimentul dedicat implantului Cohlear.

"Băiețelul meu are 8 ani și 3 luni. Nu a fost diagnosticat, nefiind făcut acest screening la timp. Am avut alte probleme medicale operate și toată atenția îndreptată către acea problemă medicală rezolvată la 2 ani.

De la 3 ani am observat că se întâmplă ceva cu copilul meu, că are ceva, că este ceva în neregulă cu el. Am făcut diferite investigații, la mulți, mulți medici, numai la clinici private că de acolo te aștepti foarte mult și timpul este scurt.

De la 3 ani, până la 5 ani și jumătate, prin diferiți medici, terapeuți, logopezi, am reușit în sfârșit să diagnosticăm, să ne spună ce avem. S-a făcut o comisie medicală în care a fost și ORL. Ne-am dus cu zâmbetul pe buze că nu e ORL, că nu se întâmplă.

Și acolo am primit această veste groaznică, că, de fapt, el este surd - hipoacuzie severă spre profundă. 5 ani și jumătate!

Ni s-a recomandat atunci proteza. L-am protezat. Implant au zis că în niciun caz, că nu va fi nevoie de acest implant, dar din 6 în 6 luni să facem controale să vedem evoluția.

În decembrie, la ultima intervenție, diagnostic pe partea dreaptă e surd complet și normal trebuie implant Cohlear. Am fost puși pe o listă de așteptare și atât. Nicio altă informație.

Nu știi în ce parte să o iei ca părinte, pe cine să întrebi, cu cine să vorbești, nu există nimic", a spus Elena Panait, cu lacrimi în ochi.

"Eu pe cine întreb? Când vor ajunge banii și la copilul meu? Are 8 ani! Recuperarea lui este ratată!"

"În decembrie 2023 a fost diagnosticat și bănuiesc că a fost pus pe lista de așteptare, că nu ni s-a spus mai mult. Nu este nicio comunicare bună cu anumiți medici. Dar bănuiesc că din moment ce a fost pus că va avea nevoie de implant, bănuiesc că va fi pus pe lista de așteptare.

Am mai cerut o altă părere și acum suntem siguri că suntem pe lista de așteptare.

Întrebarea este: Pe cine întreb? Când va veni rândul copilului meu care deja are 8 ani și 3 luni? Unde să întreb? Cui? Când vor ajunge banii și la copilul meu? Are 8 ani! 8 ani nu este problema mea că a fost o greșeală medicală. Un simplu screening care nu a fost făcut!

Eu pe cine întreb? Cine îmi poate da acest răspuns.

Copilul meu va avea de suferit o viață întreagă.

Recuperarea lui este ratată! Eu pe cine întreb?!", a spus femeia.

 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel