De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Dietă pentru trup și suflet, care echilibrează metabolismul și curăță organismul de care vorbește prof dr Gheorghe Mencinicopschi este de fapt postul de două zile pe săptămână. Dar nu, nu faci foamea în acele două zile, ci practic reduci major aportul caloric.
„Cercetările recente au demonstrat că un post intermitent de două zile pe săptămână, spre exemplu MIERCUREA și VINEREA, în care un bărbat consumă circa 600 de kcal/zi, iar o femeie circa 500 kcal/zi, din alimente cu valoare biologică înaltă (...) are un efect de comutare a metabolismului spre o funcționare corectă, cu generare de energie metabolică, ardere a grăsimilor, stare neuro-psihică optimă, sănătate sustenabilă și longevitate”, a explicat prof dr Gheorghe Mencinicopschi, n cartea sa intitulată „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea”, publicată la editura Dharana.
Cunoscutul nutriționist spune că în zilele de post putem consuma cantități mici de legume, fructe, leguminoase, ciuperci, nuci și semințe crude (nu prăjite), germeni și vlăstari de plante.
Spre exemplu, 100 de grame de ciuperci înseamnă de fapt 22,2 kcal. În schimb, 100 de grame de nuci conțin 654,4 kcal.
Dintre legume, la 100 de grame:
- Ardeiul roşu - 26 kcal,
- Cartofii dulci – 61 kcal
- Castraveții - 15 kcal
- Dovleacul – 28 kcal
- Dovleceii fierți - 15 kcal
- Mazărea fiartă – 62 kcal
- Morcovii – 31 kcal
- Roșiile - 19
- Salată de vinete - 148 kcal
- Varză murată - 12 kcal
- Varză albă – 29 kcal.
La fructe, porția de 100 de grame conține:
- Afine – 43 kcal
- Ananas, felii în sirop - 84 kcal
- Avocado - 160 kcal
- Banane - 95 kcal
- Căpșuni - 28 kcal
- Coacăze - 33 kcal
- Fructe kaki - 53 kcal
- Gutui - 40 kcal
- Lămâi - 36 kcal
- Mandarine - 42 kcal
- Mere - 46 kcal
- Pere - 54 kcal
- Portocale - 44 kcal
- Prune - 45 kcal
- Struguri - 69 kcal.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.