Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Astăzi, Academia Americană de Pediatrie (AAP) a publicat „Utilizarea îndulcitorilor nenutriți la copii". Raportul solicită mai multe cercetări asupra îndulcitorilor și a efectului lor asupra copiilor, mai ales când vine vorba de riscul de diabet de tip 2 și obezitate, notează Health.
AAP solicită, de asemenea, ca produsele să enumere cantitatea de îndulcitori de pe etichetele produselor, astfel încât oamenii să știe exact ce consumă. În prezent, producătorii de produse alimentare trebuie să numească îndulcitori nenutriți pe lista ingredientelor.
"Având în vedere câți copii consumă regulat aceste produse - care au devenit omniprezente - ar trebui să avem o mai bună înțelegere a modului în care acestea au impact asupra sănătății pe termen lung a copiilor", a spus dr. Carissa Baker-Smith, autor principal și cardiolog pediatru, afirmație.
Ce sunt îndulcitorii nenutriți?
Cel puțin 1 din 4 copii consumă un îndulcitor nonnutritiv sau artificial, a raportat AAP. Și aproximativ 80 la sută dintre copii îi consumă zilnic.
Există opt îndulcitori nenutriți care sunt aprobați de Food and Drug Administration (FDA). (Primele șase au fost aprobate ca aditivi alimentari; ultimele două aveau o denumire diferită.)
Zaharină: adesea este adăugat la iaurt și jeleu cu conținut scăzut de zahăr. Conform Centrului pentru Știință în Interes Public (CSPI), acest lucru împreună cu aspartamul, acesulfamul potasiu și sucraloza ar trebui să fie evitate. „Analiza lor se bazează pe faptul că unii dintre acești îndulcitori lipsesc cercetările privind siguranța. În unele cazuri, cum ar fi cu aspartamul, sucraloza și zaharina, au existat studii care au legat-o de riscul de cancer și de alte probleme de sănătate ", a remarcat Sharon Palmer, nutriționist dietetician înregistrat din California.
Aspartam: Aceasta este prezentată în multe mărci de suc dietetic, precum și în Jell-O, Equal și NutraSweet.
Potasulfam potasiu: veți găsi această substanță în uneleproduse dietetice și în unele băuturi dietetice. A venit pe locul doi pentru că a fost în cele mai multe produse chestionate și, de asemenea, se mai numește acesulfame K.
Sucraloză: se găsește adesea în suc dietetic. A fost în cea mai mare cantitate de produse studiate.
Neotame: Acesta se găsește în Sunny D, unele guma de mestecat și shake-uri de proteine.
Advantame: derivat din aspartam, este adesea în băuturi și pulberi pentru băuturi, precum și în produse de gătit și de coacere.
Stevia: FDA a fost aprobată ca fiind „în general recunoscută ca sigură" și se află pe lista sigură a CSPI.
Luo Han Guo / fructul călugărului: De asemenea, "recunoscută în general ca sigură" de către FDA, aceasta este pe lista CSPI pentru a fi precaut din cauza lipsei de testare.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.