Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Avantajul unei mozzarella de casă este că această brânză nu va avea deloc același gust ca cea pe care o găsești în supermarketuri. Cu siguranță va fi cel mai bun produs lactat pe care l-ai mâncat vreodată. Un lucru este sigur: o vei mânca pe toată!
Ai nevoie de:
o jumătate de linguriță de sare
1 l de lapte moderat pasteurizat
o jumătate de linguriță de acid citric
un sfert de linguriță de cheag lichid
Mod de preparare
Înainte de a începe, ia un termometru și o pereche de mănuși de gătit. Aceste două accesorii îți vor fi utile. Apoi:
Pasul 1: Amestecă acidul citric cu apă călduță (200 ml), până când se dizolvă.
Pasul 2: Amestecă cheagul lichid cu 100 ml apă călduță.
Pasul 3: Toarnă laptele într-o oală și adaugă primul preparat. Amestecă și lasă pe foc mic, până când laptele are temperatura de 30 de grade. Ia laptele de pe foc.
Pasul 4: După ce adaugi al doilea preparat (cheagul), amestecă ușor timp de 30 de secunde. Acoperă oala și lasă așa cam 5 minute, moment în care vei vedea că laptele s-a închegat. Taie laptele cu un cuțit.
Pasul 5: Pune oala pe foc și adu-o la 40 de grade. Amestecă ușor, fără a rupe textura coagulată. Oprește focul și lasă să se odihnească 10 minute.
Pasul 6: Folosind o strecurătoare, scurge brânza de excesul de zer, apoi taie în două-trei bucăți.
Pasul 7: Între timp, pune zerul înapoi într-o cratiță pe care îl încălzești la 80 de grade și adaugă sare. Toarnă o parte din acest preparat într-un castron în care vei scufunda brânza tăiată anterior. Când brânza atinge o temperatură de 57 de grade, este pregătită pentru frământare. Nu uita să porți mănuși!
Pasul 8: Întinde ușor această bilă care trebuie să fie netedă, elastică și omogenă. Dacă, dimpotrivă, brânza este tare, pune-o în zer fierbinte, la 57 de grade.
Pasul 9: Tot ce trebuie să faci este să rulezi brânza, formând o minge.
Pasul 10: Pune brânza într-un castron cu apă și gheață până se întărește, adică 3 minute.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.