Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
"Drobul este o mâncare foarte grea. Sigur, fiecare gospodină are o rețetă proprie. O felie de drob cu puțină ceapă verde, cu salată, cu o felie de pâine, este o mâncare care poate fi foarte gustoasă și rezonabilă.
Dacă mâncăm la masa de Paști un aperitiv cu drob, ouă umplute, ciorbă de miel, care lasă de multe ori grăsime, apoi fripturi de miel la care adăugăm cartofi și pâine, e foarte greu și mult pentru stomac. Și atunci reducem din pâine, încercăm fără cartofi.
În drob ar trebui să fie mai multe verdețuri, ceapă verde multă. Pentru ca drobul de miel să fie mai dietetic, se poate adăuga și carne de pui. Ar fi o variantă. Nu drobul ar fi neapărat problema, cât porțiile făcute de gospodine pentru o familie", a precizat medicul nutriționist Anca Hâncu, pentru DC MEDICAL.
Ouăle aduc un aport energetic esențial pentru organism, fiind bogate în vitamine și minerale.
Medicul nutriționist Laura Ene a vorbit despre ouăle de Paști, despre numărul de ouă pe care le punem mânca și cât colesterol au, de fapt.
"E bine să ne facem câteva porții și să ne gândim ce ne inspiră cel mai mult de pe masa de Paști, mai ales cei care au ținut post și au ținut tot postul Paștelui, pentru că este foarte greu pentru organism, pentru ficat, pentru stomac, pentru digestie, să sărim direct în atâtea proteine și proteine de cea mai bună calitate, precum oul, dar și cu grăsime la pachet. Carnea de miel este o carne foarte bună, dar este o carne grea și foarte grasă.
Ouăle nu sunt neapărt cele mai rele alimente, ci sunt etalonul de proteină dintre toate proteinele", a declarat medicul nutriționist, în direct la Antena 1, în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani".
"În principiu dacă le consumăm în cantitate mare, mai mult de două ouă pe zi, asta ar fi o cantitate în exces. Și dacă le consumăm în exces, sub formă de maioneză, pentru că nu oul fiert în sine trage după sine probleme cu colecistul, cu pancreasul, probleme gastrice, ci mai ales consumul lor sub alte forme, mai ales sub formă de maioneză, pentru că acesta este cel mai greu dressing pe care noi îl folosim și care ne este drag în salata Boeuf.
În ceea ce-i privește pe cei mici, unul, două ouă ar fi suficiente, nu mai mult. Cumva, oul fiert moale este cel mai potrivit pentru copii, omleta rămâne varianta cea mai indigestă de consum de ouă, însă dacă o îmbunătățim cu un pic de ouă, un pic de ceapă și o servim alături de o salată poate să fie o variantă foarte bună", a mai spus medicul.
Galbenușul sau albușul? Care ne dă bătăi mai mari de cap? - citește mai departe AICI
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.