Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ai nevoie de:
Pentru blat:
300 g făină
200 g gem de prune sau marmeladă
100 g zahăr
100 ml ulei
200 ml apă minerală carbogazoasă
2 linguri cacao
100 g nucă măcinată grosier
1 plic praf de copt
un vârf cuțit de bicarbonat
2 lingurițe esență de rom
un praf sare
Pentru glazura de ciocolată:
100 g ciocolată neagră(de post)
1-2 linguri zahăr
1 lingură apă
câțiva stropi de ulei
Mod de preparare negresă cu gem
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Într-un vas, amestecă uleiul cu apa și gemul și, în funcție de gust, adaugă zahăr pudră.
Cerne făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și adaugă-le peste ingredientele din vas.
Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă nuca, un praf de sare și esența.
Lasă compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.
Tapetează o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întinde compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.
Coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Pentru glazură, topește ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr și întinde-o imediat, peste negresa răcită deja.
Presară și miez de nucă deasupra, lasă glazura să se întărească, apoi servește.
Citește și Câte ouă se pun, de fapt, la maioneză. Trucul pe care ar trebui să-l știe toate gospodinele
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.