De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Pentru a reduce riscul de a face boli de inimă ar trebui să evitați ouăle, să folosiți ulei de cocos și să luați suplimente de omega-3. Au auzit de așa ceva? Ei, bine, experții de la Mayo Clinic spun că aceste trei „recomandări" vă poate face chiar rău, pentru că nu sunt așa sănătoase cum se crede.
Bolile de inimă sunt cauza numărul 1 de deces atât pentru bărbați, cât și pentru femei. O „armă" puternică în lupta contra lor este să mâncați o dietă sănătoasă care vă oferă vitaminele, mineralele și energia de care aveți nevoie, menținând în același timp greutatea, colesterolul și tensiunea arterială în control.
Dar fiți atenți la miturile despre nutriție promovate de varii reclame sau așa-ziși nutriționiști, care ar putea să vă ducă pe calea greșită.
Ce ni se spune: gălbenușurile de ou conțin o mulțime de colesterol. Deci, logic, consumul de colesterol duce la un nivel ridicat de colesterol. Credeți asta?
Realitatea: cea mai mare parte a colesterolului din organism este produsă de ficat, care nu se livrează prin dietă. În timp ce dieta contează, cercetările au constatat că nivelurile de colesterol au mai mult de-a face cu grăsimea pe care o consumați, și anume grăsimile saturate și trans, decât cu colesterolul din alimente.
Și ouăle conțin substanțe nutritive sănătoase, inclusiv vitaminele A și D, precum și proteine. Studiile pe termen lung privind populația arată că un ou consumat pe zi nu a fost asociat cu rate mai mari de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, arată experții de la Mayo Clinic. Mai bine supravegheați cantitățile de slănină, șuncă și brânză, care vă poate ridica riscul.
Ce ni se spune: Consumul de pește poate reduce riscul de a muri de boli de inimă datorită acizilor grași nesaturați (care se găsesc și în fructele de mare), ceea ce poate reduce inflamația dar și nivelurile de grăsimi din sânge, numite trigliceride. Dar dacă nu mâncați pește în mod regulat (sau deloc), v-ar face bine un supliment de omega-3 sau ulei de pește.
Realitatea: O revizuire majoră a studiilor pe această temă, care au inclus un total de aproape 80.000 de pacienți, nu a găsit nicio legătură între suplimentele de omega-3 și boala cardiacă. În timp ce suplimentele, probabil, nu sunt dăunătoare, ar fi mai bine să obțineți omega-3 din dieta dvs., mai degrabă decât dintr-o sticlă cu pastile sau capsule, spun experții.
Ce ni se spune: Uleiul de cocos este extrem de bogat în grăsimi saturate - cu aproximativ 50% mai mult decât untul, chiar. Dar, în ciuda faptului că grăsimile saturate sunt cunoscute pentru creșterea nivelului de colesterol (legat de riscul bolilor de inimă), fanii acestui ulei cred că unele grăsimi saturate (denumite trigliceride cu catenă medie) sunt mai puțin dăunătoare și pot ridica de fapt nivelul de colesterol HDL bun.
Realitatea: Uleiul de nucă de cocos s-a dovedit că crește nivelurile de colesterol - tipurile bune și cele rele - mai mult decât alte uleiuri pe bază de plante, cum ar fi cel de măsline sau canola. Și, în realitate, trigliceridele cu lanț mediu sunt doar o cantitate mică de acizi grași din uleiul de nucă de cocos.
În plus, în timp ce alte grăsimi sănătoase pentru inimă, precum uleiul de măsline, uleiul de canola sau acizii grași omega-3 din nuci și fructe de mare au fost susținute de un număr mare de dovezi, beneficiile presupuse ale uleiului de cocos nu au fost dovedite de studii.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!
Aceste trucuri îți vor transforma casa într-o oază de relaxare care te îmbie cu un miros plăcut.
Hainele tale ies mereu pline de păr după spălare? Iată trucul genial pe care puțini îl știu și care îți va schimba complet rutina.
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.