Inimă sănătoasă, alimentele care o mențin tânără

Florina Pop |
Data publicării:
Vitamina C
Vitamina C

Mesele care conțin ierburi aromatice, ulei de măsline, migdale și portocale fac un mare serviciu inimii: o mențin sănătoasă.

Plecând de la ideea că e mai bine să previi decât să tratezi, medici recomandă consumul acelor alimente care fac bine inimii și ar fi bine să fie mâncate des.

Câteva dintre acestea, potrivit webmd.com:

Uleiul de măsline - beneficiile sale sunt cunoscute - conține grăsimi sănătoase, antioxidanți buni pentru inimă și vasele de sânge. Arunci când înlocuiește alimente precum untul ajută la scăderea colesterolului.

Antioxidanți conțin și cireșele, afinele și portocalele. Afinele au fibre și mai mult decât o mână de alți nutrienți mari, iar portocalele, prin potasiul pe care-l au, ajută la controlul tensiunii arteriale, și prin pectina de fibre – o soluție bună de combatere a colesterolului.

Tot la antioxidanți e amintit și vinul roșu, o alegere sănătoasă pentru inimă, consumat moderat.

Un control al colesterolului asigură orzul, ovăzul și nucile - o mână mică de nuci pe zi. Acestea din urmă protejează împotriva inflamației în arterele inimii, au și omega-3, grăsimi sănătoase, steroli vegetali și fibre.

Migdalele scad nivelul colesterolului "rău", iar orzul și ovăzul ajută la menținerea unui nivel corespunzător de zahăr în sânge.

Pe lângă fibre, fasolea neagră are substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, iar antioxidanții și magneziul contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

Tonul și somonul sunt bogați în omega-3, grăsimi sănătoase care pot reduce riscul tulburărilor de ritm cardiac și scad tensiunea arterială, trigliceridele, reduc inflamația.

La controlul tensiunii arteriale se recomandă și consumul de iaurt cu conținut scăzut de grăsime: e bogat în calciu și potasiu.

Ca o pată de gust în mâncăruri se pot alege ierburi proaspete, aromatice, care dau o aromă aparte și vă fac să puneți mai puțină sare, ceea ce e o alegere sănătoasă pentru inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel