Inimă sănătoasă, alimentele care o mențin tânără

Florina Pop / 10 apr 2019 / 18:04
Consumul de portocale ajută la combaterea colesterolul
Consumul de portocale ajută la combaterea colesterolul

Mesele care conțin ierburi aromatice, ulei de măsline, migdale și portocale fac un mare serviciu inimii: o mențin sănătoasă.

Plecând de la ideea că e mai bine să previi decât să tratezi, medici recomandă consumul acelor alimente care fac bine inimii și ar fi bine să fie mâncate des.

Câteva dintre acestea, potrivit webmd.com:

Uleiul de măsline - beneficiile sale sunt cunoscute - conține grăsimi sănătoase, antioxidanți buni pentru inimă și vasele de sânge. Arunci când înlocuiește alimente precum untul ajută la scăderea colesterolului.

Antioxidanți conțin și cireșele, afinele și portocalele. Afinele au fibre și mai mult decât o mână de alți nutrienți mari, iar portocalele, prin potasiul pe care-l au, ajută la controlul tensiunii arteriale, și prin pectina de fibre – o soluție bună de combatere a colesterolului.

Tot la antioxidanți e amintit și vinul roșu, o alegere sănătoasă pentru inimă, consumat moderat.

Un control al colesterolului asigură orzul, ovăzul și nucile - o mână mică de nuci pe zi. Acestea din urmă protejează împotriva inflamației în arterele inimii, au și omega-3, grăsimi sănătoase, steroli vegetali și fibre.

Migdalele scad nivelul colesterolului "rău", iar orzul și ovăzul ajută la menținerea unui nivel corespunzător de zahăr în sânge.

Pe lângă fibre, fasolea neagră are substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, iar antioxidanții și magneziul contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

Tonul și somonul sunt bogați în omega-3, grăsimi sănătoase care pot reduce riscul tulburărilor de ritm cardiac și scad tensiunea arterială, trigliceridele, reduc inflamația.

La controlul tensiunii arteriale se recomandă și consumul de iaurt cu conținut scăzut de grăsime: e bogat în calciu și potasiu.

Ca o pată de gust în mâncăruri se pot alege ierburi proaspete, aromatice, care dau o aromă aparte și vă fac să puneți mai puțină sare, ceea ce e o alegere sănătoasă pentru inimă.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27