Alimente bogate în fibre, risc mai mic de boli cronice. Cât să consumi pentru maximă protecție

Angela Sabău |
Data publicării:
Consumul de fibre protejează sănătatea
Consumul de fibre protejează sănătatea

Fibrele sunt cunoscute pentru rolul important pe care îl au în sănătate. Acum, cercetătorii au reușit să stabilească o cantitate de fibre adecvată pentru a reduce riscurile unor boli grave.

Consumul de fibre dietetice recomandat în Statele Unite este de 25 de grame pe zi pentru femei (aproximativ trei jumătăți de cești de leguminoase) și 38 de grame pe zi pentru bărbați, potrivit health.harvard.edu.

Dar majoritatea oamenilor mănâncă doar jumătate din asta. Acum, un studiu comandat de Organizația Mondială a Sănătății, publicat 10 ianuarie 2019 de către The Lancet, oferă mai multe dovezi despre faptul că fibrele au un rol important în sănătate.

Consum mai mare de fibră, risc mai mic de boli cardiovasculare

Cercetatorii au combinat peste 240 de cercetări și studii clinice și au descoperit că persoanele care au mâncat alimentele cele mai bogate în fibre alimentare au avut cele mai mici riscuri de a muri sau a dezvolta boli cronice pe durata cercetărilor, comparativ cu persoanele care au consumat cel o cantitate mai mică de alimente bogate în fibre.

Cât au scăzut riscurile

Pentru fiecare creștere de 8 grame a fibrelor dietetice consumate zilnic, numărul total de decese și cazuri de boli de inimă, diabet și cancer colorectal a scăzut cu 5%, până la 27%. Autorii spun că un consum de 25, până  la 29 de grame de fibre pe zi este adecvat, dar consumul a mai mult de 30 de grame de alimente bogate în fibre pe zi ar putea oferi o protecție și mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel