Omega-3, efect benefic în anxietate

Angela Sabău |
Data publicării:
Trigliceeridele mărite ar putea fi tratate cu acizi grași omega-3
Trigliceeridele mărite ar putea fi tratate cu acizi grași omega-3

Acizii grași omega-3 ar putea reduce simptomele anxietății. Potrivit unui studiu, după administrarea de doze mari de omega-3 se înregistrează efecte biologie importante în organism.

Suplimentele de acizi grași Omega-3 ar putea ajuta la reducerea simptomelor de anxietate la persoanele diagnosticate cu o serie de probleme de sănătate psihică și mentală, potrivit unui studiu publicat în JAMA Network Open.

Textul reunește descoperirie din 19 studii diferite, făcute pe 1.200 de persoane. Cele mai multe dintre studii au comparat suplimentele de omega-3 cu placebo.

Puse laolaltă, studiile includ persoane cu o serie de afecțiun, inclusiv atacuri de cord, deficit de atenție, abuz de substanțe, depresie și Parkinson, dar și unele grupuri de persoane fără probleme de sănătate specifice.

Cercetarea a evidențat faptul că persoanele care luau doze mari de omega-3 (peste 2.000 mg pe zi) păreau să înregistreze o reducere a simptomelor anxietății.

Lipsa omega-3, tulburări comportamentale

Acizii omega-3, care sunt, de obicei, erivate din uleiul de pește, au un număr mare de efecte biologice în organism. Membranele cerebrale conțin un procent important de astfel de grăsimi, iar studiile pe oameni au indicat că lipsa acizilor grași omega-3 în creier poate duce la tulburări comportamentale și psihiatrice.

Pentru moment, este prea devreme să se recomande doze mari de suplimente cu omaga-3 pentru tratarea anxietății. Este nevoie mai multe studii pe aceste suplimente (singure sau combinate cu tratamentele standard), a arătat autorii studiului publicat de Harvard Health Publishing.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel