EXCLUSIV Ce ascunde eticheta unui cozonac gata cumpărat. Nutriționistul Anca Hâncu: S-ar putea să nu ne mai placă

cozonac_14703000 Cozonaci

Deși sunt o variantă mai practică, cozonacii din comerț au mult zahăr, nociv pentru sănătate. Medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit, la interviurile DC MEDICAL, de ce este important să citim eticheta de...

"Gospodinele și doamnele pot încerca să facă un cozonac acasă, să fie o provocare, numai că, dacă facem cozonaci acasă, 3-4 cozonaci iar sunt prea mulți prin casă. Sau să alegem varianta de a da comandă pe la cofetării, cofetăriile au foarte mult de lucru în perioada aceasta. Sau dacă luăm din magazin să citim niște etichete. Pe etichetă mai scrie ce este acolo adăugat. Vedem pe suta de grame care este cantitatea de zahăr și până la urmă s-ar putea să nu ne mai placă ce cumpărăm.", a declarat medicul nutriționist Anca Hâncu, marți, 27 aprilie.  

"Mai există și varianta aceea de cozonac foarte mic, baigli. Eu sunt din Ardeal și acolo se folosea așa ceva, cu mai puțină cocă și foarte mult mac sau foarte multă nucă. Oricum, să ținem minte că toate sunt niște dulciuri hipercalorice.", a adăugat Anca Hâncu. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250