Consumul de legume ar putea reduce riscul de naștere prematură

photo_1582515073490_39981397c445_25351300

Consumul ridicat de legume tradiționale înainte de concepție, poate ajuta la reducerea riscului de naștere prematură.

Dereje Gete, profesor la Universitatea din Queensland, a analizat dietele a aproape 3500 de femei și a descoperit că un consum mare de morcovi, conopidă, broccoli, dovleac, varză, fasole verde și cartofi, înainte de concepție, a ajutat femeile să ducă sarcina la termen.

„Legumele tradiționale sunt bogate în antioxidanți sau substanțe nutritive antiinflamatorii, care au un rol semnificativ în reducerea riscului de complicații la naștere", a spus Gete.

„Femeile depind de anumiți nutrienți depozitați, cum ar fi calciul și fierul, înainte de concepție, care sunt critici pentru dezvoltarea placentei și a țesutului fătului.

„Începerea unei diete mai sănătoase după ce bebelușul a fost conceput poate fi prea târziu, deoarece bebelușii sunt formați complet până la sfârșitul primului trimestru", a spus el.

Profesorul Gita Mishra a declarat că studiul a arătat că intervenția dietetică și strategiile de schimbare comportamentului pot fi de ajutor atunci când femeile încep să se gândească să aibă un copil.

„Persoanele născute prematur se confruntă cu un risc mai mare de boli metabolice și cronice la vârsta adultă, precum și o dezvoltare cognitivă slabă", a spus profesorul Mishra.

Nașterile premature, care sunt nașteri înainte de 37 de săptămâni de gestație, sunt principala cauză de deces la copiii australieni și afectează 8,5% din nașteri în fiecare an, cifră care este în creștere.

 

 

Studiul aici.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250