Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul

Secretul slăbirii ușoare. Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie: mănâncă ciorbă și vei pierde kilograme fără să-ți fie foame. Cum te ajută ciorba să...
Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă ciorba ca aliment ideal pentru slăbit, mai ales după excesele de sărbători.
Cioba are numeroase avantaje nutriționale, hidratează, încălzește, hrănește și este accesibilă, fiind o alegere practică și economică.
Pentru cei care vor să slăbească, ciorba poate fi consumată ca unic fel de mâncare, contribuind la pierderea kilogramelor fără senzația de foame.
Vezi și: Tratamentul pentru AVC ischemic. Dr. Cristian Pandrea: dizolvă cheagul de sânge
"Slăbiți cu ciorbă!
Se pare că ciorba este cunoscută în tradițiile multor popoare ca fiind preparatul ideal pentru slăbit. Iar luna ianuarie ar putea fi dedicată ciorbei, un fel de strategie dietetică după excesele de sărbători.
În cărțile de nutriție se spune: “de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”- chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză.
Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv?
Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2!
În ciorbă nu se poate “ascunde” grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor.
Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit “paradoxul ciorbei”- deci e și sățioasă și dietetică!
Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic.
La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă.
Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică.
Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină - nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”.
Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă.
Nimic nu satură mai bine decât ciorba - e spornică, ieftină și practică - dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.
-
-
Apa îmbuteliată, riscuri uriașe. Duce la cancer11.10.2025, 22:22
-
Ce se întâmplă cu corpul tău după 50 de ani. Schimbări surprinzătoare11.10.2025, 20:12
-
Joe Biden, diagnostic crunt. Cancerul s-a răspândit la oase11.10.2025, 18:51
-
Când se administrează tratamentul cu statine. Medicii, avertisment11.10.2025, 18:29
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cum scap de pofta de dulce
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.