De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carne. Rezultatul te va uimi

bicarbonat-sodiu-carne_87630100

Dacă ai cumpărat de la magazin o bucată de carne tare, ațoasă, greu de preparat, nu este cazul să o arunci. 

Nu trebuie să arunci carnea tare, pentru că există o soluție simplă și la îndemână pentru a-i reda frăgezimea. Acoper-o cu bicarbonat de sodiu și las-o la frigider timp de 3-5 ore.

Spală bine carnea de bicarbonat înainte să o gătești. Carnea va fi extre de moale, încât ți se va topi în gură!

Înmuierea scurtă a cărnii în bicarbonat de sodiu crește pH-ul de pe suprafața cărnii, ceea ce face mai dificilă legarea excesivă a proteinelor, menținând carnea fragedă atunci când este gătită. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250