Mihaela Bilic, rețeta de ciocolată caldă care nu îngrașă: „Plăcere diluată, nevinovată și garantată”

ciocolata-calda_17465000

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit cum putem prepara ciocolata caldă, astfel încât să mai reducem din calorii și să nu ne punem în pericol...

„Dacă tot am reputația de medic nutriționist care nu interzice nimic, profit de acest lucru și vă propun un desert de sezon: ciocolată caldă. De unde ideea de a topi ciocolata și a o transforma într-o băutură? Nu e nimic nou în asta, dacă ținem cont că la origini ciocolata se consuma doar sub formă lichidă. Inițial era o băutură amară, preparată după un ritual complex care presupunea măcinarea și fierberea boabelor de cacao. Mult mai târziu, după ce a traversat oceanul și a ajuns în Spania, rețeta ciocolatei a fost îmbunătățită prin adaos de zahăr. Meritul transformării ei într-un produs solid- tableta de ciocolată pe care o știm astăzi- este în continuare un motiv de dispută între Franța și Elveția. 

Ce e de fapt ciocolata? Extractul rezultat din miraculosul fruct de cacao, adică un amestec de unt de cacao, masă de cacao și zahăr.

Aztecii considerau bobul de cacao hrana zeilor, un tonic cu proprietății revigorante și energizante. 

Ciocolata este produsul premium din categoria dulciuri și, spre deosebire de zahăr care are doar calorii goale, în ciocolată găsim o mulțime de nutrienti valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre. 

Citește mai departe pe Spectacola și află rețea nutriționistei Mihalea Bilic.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250