3 motive pentru care să alegi implantul dentar după pierderea unui dinte (P)

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: elveto-dent.ro
Sursa foto: elveto-dent.ro

Pierderea unui dinte are consecințe pe mai multe planuri. Cum să ai un zâmbet impecabil și natural.

Pierderea unui dinte are consecințe pe mai multe planuri, începând cu faptul că se pierde capacitatea de a mesteca la fel ca înainte și apare nevoia de a evita unele alimente, continuând cu impactul pe care lipsa unuia sau a mai multor dinți o are asupra imaginii zâmbetului, planul estetic fiind la rândul său afectat profund.

În prezent, există mai multe soluții prin care o persoană își poate recăpăta funcționalitatea danturii, însă implantul dentar este tratamentul care oferă deopotrivă beneficii de ordin practic și estetic, iar în continuare vor fi prezentate trei dintre motivele pentru care acest tratament avansat de reconstrucție a danturii este unul dintre cele mai solicitate de către persoanele care se prezintă într-o clinică stomatologică și își doresc un zâmbet impecabil:

1. Redobândirea funcționalității danturii și a confortului în mestecarea alimentelor

Alegerea implantului dentar pentru înlocuirea dinților naturali pierduți este o opțiune care se remarcă în primul rând prin avantajele ce țin de funcționalitatea danturii.Inserarea unui implant dentar constă în fixarea unei rădăcini artificiale sub forma unui șurub realizat din materiale biocompatibile, care asigură osteointegrarea și acceptarea tratamentului de către organism.

Pentru că ia locul rădăcinii naturale și servește drept suport pentru fixarea unei lucrări dentare, implantul dentar redă confortul în mestecare, nu numai pentru că este rezistent, dar și pentru că nu prezintă mobilitate în comparație cu protezele detașabile, care se pot dezinsera la mestecarea unor alimente dure.

2. Protejarea dinților învecinați și conservarea structurii faciale

Inserarea unui implant dentar nu presupune șlefuirea dinților învecinați, așa cum se întâmplă în cazul punții dentare, ceea ce înseamnă un plus de protecție pentru dantură și pentru dinții din vecinătatea imediată a viitorului implant dentar. Deci,acest tratament stomatologic promovează sănătatea întregii danturi și mai mult de atât, are un rol important în prevenirea modificărilor la nivelul structurii faciale.

Pierderea unui dinte atrage în timp procesul de resorbție osoasă, care poate fi împiedicat prin inserarea unui implant dentar în locul dintelui natural pierdut. Atrofia osoasă este rezultatul amânării constante a tratamentului de înlocuire a dinților, iar consecințele se transpun inclusiv în structura facială, existând riscul de apariție a ridurilor și de subțiere a buzelor;

3. Obținerea unui zâmbet natural și recăpătarea încrederii în sine

Un alt avantaj care a contribuit la popularitatea implanturilor dentare este cel de ordin estetic. Prin tratamentul cu implanturi dentare, o persoană se poate bucura de un zâmbet fără defect, iar coroanele sunt personalizate astfel încât să se integreze armonios în dantură, prin culoarea și forma similară dinților învecinați.

Lipsa dinților înseamnă un minus de încredere în sine și poate duce chiar la evitarea interacțiunilor sociale. Pentru că oferă confort în masticație și pentru că au un aspect apropiat de cel al dinților naturali, implanturile dentare contribuie la redobândirea încrederii în sine, deoarece beneficiarul poate vorbi, zâmbi și mânca fără teama că implantul se va dezinsera sau că zâmbetul are lipsuri vizibile.

În concluzie, avantajele tratamentului cu implanturi dentare sunt multiple, acestea constituind o soluție eficientă de înlocuire a dinților pierduți și având cu o rată de succes aproape maximă. Intervenția nu este dureroasă, iar beneficiile se resimt pe termen lung, chiar permanent dacă pacientul menține o igienă dentară corespunzătoare și merge regulat la clinica stomatologică pentru controlul de rutină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel