Alexandru Rafila, despre nemulțumirile din Sănătate: Această aliniere a salariilor este esențială

Monika Baciu |
Data publicării:
alexandru rafila - FOTO: Frepik@wavebreakmedia
alexandru rafila - FOTO: Frepik@wavebreakmedia

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, alături de premierul României, Marcel Ciolacu, au avut o întâlnire cu reprezentanții Federației Sanitas. Vor fi analizate revendicările din Sănătate.

Premierul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila au avut o întrevedere cu reprezentanții Federației Sanitas. În urma discuțiilor, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a precizat că discrepanțele salariale vor fi analizate și rezolvate.

"Ceea ce preocupă și cred că lucrul acesta este foarte important de rezolvat în perioada următoare este legat de discrepanțele salariale dintre diferitele categorii. Această aliniere a salariilor este esențială.

Primul ministru a solicitat formarea unei delegații din partea sindicatului Sanitas, probabil că și alte sindicate vor adera la această delegație, astfel încât reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului de Finanțe și nu în ultimul rând ai Ministerului Muncii să poată să aibă discuții concrete în perioada următoare pentru fiecare dintre aceste categorii și despre nivelurile de salarizare care, în momentul de față, într-adevăr sunt discordante și care creează probleme și nemulțumiri în sistemul de sănătate", a precizat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Deschiși la dialog

"Vrem să menținem un dialog onest și aplicat pentru fiecare problemă semnalată, pentru a asigura resursele de personal și finanțare de care sănătatea are nevoie, dar pentru a fi eficiente, măsurile trebuie să fie etapizate în funcție de urgență și de resursele pe care le avem la dispoziție. Sistemul medical și sanitar din România trebuie să ajungă la parametrii optimi și să răspundă nevoilor și așteptărilor românilor.

Din păcate, deficiențele acumulate în ani de zile nu pot fi corectate dintr-o dată. Cu un plan precum PNRR, cu acces la finanțări de la Banca Europeană de Investiții, România are o șansa unică de a redresa inclusiv sistemul medical, dar și de a-l pune pe un traseu normal care să nu mai poată fi deraiat.

Dialogul permanent este soluția pentru ca problemele să fie corectate cât mai devreme", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel