Alexandru Rafila: Sistemul de sănătate este, în momentul de față, lipsit de coerență

Florina Pop / 03 oct 2019 / 13:06
EXCLUSIV
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie  FOTO: Georgiana Ioniță
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie FOTO: Georgiana Ioniță

Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv al OMS, director al Programului de Îngrijire și Calitatea vieții din cadrul Institutului Aspen, a vorbit la Aspen Healthcare Forum, principalul eveniment public al programului Aspen Healthcare & Quality of Life, despre prioritățile din sistemul de sănătate.

Alexandru Rafila, sănătate. Invitat la Aspen Healthcare Forum, Alexandru Rafila – membru în comitetul executiv al OMS, director al programului de Îngrijire și calitatea vieții din cadrul Institutului Aspen - a declarat că își dorește ca Institutul Aspen România  să fie un ”integrator” al evenimentelor pe sănătate ”pentru că sistemul de sănătate este, în momentul de față, lipsit de corență”.

”Diverse priorități care apar așa pe moment, încearcă să fie rezolvate și nu vedem luminița de la capătul tunelului pentru că, de fapt, nu cred că există, de fapt, un tunel în momentul de față ca să vedem luminița. Deci, noi trebuie să lucrăm să constituim un sistem care să fie funcțional și să abordăm în mod diferențiat, să putem să ne dăm seama care sunt, într-adevăr, prioritățile pentru sănătatea oamenilor din România și să le integrăm în context european”, a afirmat Alexandru Rafila.

Acesta a subliniat temele discutate la evenimentele organizate în perioada când România a deținut președinția Consiliului Europei, teme care fac agenda de sănătate a guvernelor europene, susține Rafila. Este vorba de: accesul la medicamente și servicii medicale, vaccinare, rezistența microorganismelor la antibiotice, siguranța pacientului.  

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy