Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Alimentul care scade tensiunea poate fi consumat de oricine. În plus, oferă și hidratare. Medicul împărtășește că mâncatul iaurtului ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate.
În timp ce o dietă sănătoasă în general este esențială atunci când încercați să vă reduceți tensiunea arterială, iaurtul ar putea ajuta la deschiderea drumului către o valoare mai mică a tensiunii arteriale.
Fie că adăugați o lingură în cereale sau îl folosiți pentru a face un dressing pentru salată, iaurtul oferă mai mult decât un aport cremos de calciu.
Plin de minerale și vitamine esențiale, alimentul pentru micul dejun ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate, cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială.
Menținerea sub control a tensiunii arteriale este crucială, deoarece hipertensiunea este precursorul atacurilor de cord și al accidentelor vasculare cerebrale.
Din fericire, adăugarea alimentului cremos în meniul săptămânal ar putea ajuta la deschiderea drumului către niveluri mai scăzute.
”Iaurtul este un produs lactat care conține minerale, calciu, potasiu și magneziu, precum și vitamina D. S-a demonstrat că aceste minerale scad tensiunea arterială datorită efectelor directe asupra pereților arterelor.
În plus, unii dintre aminoacizii din cazeină și zer, care se găsesc în laptele din lapte, funcționează ca inhibitori ACE (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei).
Aceștia inhibă sistemul renină-angiotensină (sistemul RAS) - acesta este principalul sistem de control al tensiunii arteriale prin reabsorbția de sodiu și apă”, a spus dr. Deborah Lee.
O cercetare publicată în The International Dairy Journal, susține, de asemenea, efectele iaurtului asupra tensiunii arteriale. S-a constatat că participanții cu un consum mai mare de iaurt au înregistrat o scădere modestă atât a tensiunii arteriale sistolice, cât și a celei diastolice.
Cu toate acestea, efectele au fost observate doar la cei care aveau tensiunea arterială ridicată la început. Pentru a profita de aceste beneficii, dr. Lee a recomandat să optați pentru un iaurt simplu, făcut din culturi vii, pentru a vă spori aportul de probiotice.
”Evitați iaurturile aromatizate, deoarece acestea pot conține arome artificiale, coloranți, emulgatori și îndulcitori”, a spus ea.
Ținând cont de studiul descris mai sus, medicul a recomandat consumul a două sau mai multe porții de iaurt pe săptămână, potrivit Express.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?