Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Usturoiul provoacă o respirație puternică, neplăcută, care poate persista o zi întreagă.
Un studiu (link direct) a examinat mai multe variante de alimente care ar putea avea rezultate benefice în eliminarea mirosului neplăcut produs de consumul de usturoi.
În cadrul studiului, după consumul de usturoi, s-a consumat imediat apă (control), mere crude, stoarse sau încălzite, salată crudă sau încălzită, frunze de mentă crude sau amestecate în ceai verde. Nivelurile volatilelor de usturoi din respirație au fost analizate de la 1 la 60 de minute prin spectrometrie de masă a tubului cu flux de ioni selectat (SIFT-MS).
Usturoiul a fost, de asemenea, amestecat cu apă (control), polifenol oxidază (PPO), acid rosemarinic(rozmarin), quercetină sau catechină, iar volatilele din spațiul capului au fost analizate de la 3 la 40 min de SIFT-MS. Mărul crud, salata crudă și frunzele de mentă au scăzut în mod semnificativ mirosul neplăcut de usturoi.
Sucul de mere și sucul de mentă au avut, de asemenea, un efect dezodorizant asupra mirosului de usturoi, dar în general nu au fost la fel de eficiente ca alimentele crude, în stare pură.
Atât mărul încălzit cât și salata încălzită au produs o reducere semnificativă a mirosului neplăcut, în timp ce ceaiul verde nu a avut niciun efect. Acidul rosmarinic, catechina, quercetina și PPO au scăzut semnificativ toate volatilele respiratorii de usturoi in vitro.
Rozmarinul a fost cel mai eficient la dezodorizare.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.