Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ingrediente:
3 litri de apă
2 linguri de oțet alb
2 lingurițe sare kosher
1 kg de cartofi roșii
1 cană de ulei de canola
¼ cană arpagic proaspăt tocat mărunt
Pasul 1
Pune apa, 1 ceașcă de oțet și 1 lingură de sare într-o oală mare.
Pasul 2
Taie cartofii pe lungime și adaugă-i în oală. Fierbe-i aproximativ 20 de minute. Scurge-i de apă și pune feliile de cartofi pe foaie de copt tapetată cu prosop de hârtie. Lasă să se usuce la temperatura camerei aproximativ 20 de minute.
Pasul 3
Pune ulei într-o tigaie mare, așază cartofii cu grijă în uleiul fierbinte și gătește-i până devin aurii și crocanți (aproximativ 5 minute pe fiecare parte). Transferă-i pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie. Stropește-i cu puțin oțet și presară arpagic.
Oțetul alb are un conținut scăzut de calorii și conține o cantitate mică de micronutrienți - mangan, seleniu, calciu, magneziu și fosfor.
O cană de oțet alb furnizează următoarele substanțe nutritive:
43 de calorii
0,1 grame carbohidrați
0,1 miligrame mangan (7% DZR)
1,2 micrograme seleniu (2% DZR)
14,3 miligrame de calciu (1% DZR)
2,4 miligrame de magneziu (1% DZR)
9,5 miligrame fosfor (1% DZR.)
Pe lângă substanțele nutritive de mai sus, oțetul mai conține cupru, potasiu și sodiu.
Oțetul alb este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate:
1. Scade glicemia
Unul dintre cele mai impresionante beneficii ale oțetului alb pentru sănătate este capacitatea sa puternică de a regla nivelul zahărului din sânge. De fapt, o analiză efectuată de Universitatea de Științe Medicale Ahvaz Jundishapur a raportat că oțetul ar putea îmbunătăți controlul glicemic prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și insulină după mese.
2. Îmbunătățește nivelul de colesterol
Un colesterol mare poate crește riscul bolilor de inimă. Deși cercetările se limitează în mare parte la experimentele pe animale, unele studii arată că oțetul ar putea scădea nivelul colesterolului și ar promova o inimă sănătoasă și puternică.
Citește și Ce ingredient INEDIT să pui în cafea. Trucul unui expert pentru un gust mai bun
3. Sprijină pierderea în greutate
Unele studii sugerează că acidul acetic, principalul compus din oțet, ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate și, de asemenea, poate ajuta la scăderea poftei de mâncare, potrivit unui studiu din Jurnalul European de Nutriție Clinică.
4. Ucide bacteriile
Multe dintre proprietățile medicinale ale oțetului se datorează conținutului său de acid acetic. Potrivit unei analize efectuate de BG Trauma Center Ludwigshafen, acidul acetic a fost folosit de peste 6.000 de ani ca agent antiseptic pentru dezinfectarea rănilor și pentru a ajuta la tratarea și prevenirea bolilor precum ciuma.
Pe lângă protejarea împotriva infecțiilor, unele cercetări indică faptul că oțetul ar putea ajuta la tratarea ciupercilor unghiei, a păduchilor, a negilor și a infecțiilor urechii, toate datorită efectelor sale antimicrobiene.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.