Ce ingredient INEDIT să pui în cafea. Trucul unui expert pentru un gust mai bun

Te ridici dimineața din pat, mergi la bucătărie și prepari cafea la micul dejun. Acesta este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri în rândul populației, dar este posibil să-i îmbunătățim aroma adăugând puțină sare? Aceasta este o întrebare la care omul de afaceri și specialistul în cafea James Hoffman încearcă să răspundă într-un videoclip postat pe canalul său oficial de YouTube.

După cum explică Hoffman, sarea este considerată magică în cafea. Deoarece limba are o multitudine de receptori gustativi și aromele interacționează creând efecte sinergice, „sarea poate amplifica dulceața și poate, de asemenea, să atenueze sau să reducă amărăciunea”, spune el. 

Sarea poate face gustul cafelei mai plăcut

 

"Una dintre bucuriile cafelei este că, atunci când este bună, gustul acesta este dat și de amărăciune, cum este berea sau ciocolata. Un gust amar este foarte plăcut atunci când este echilibrat cu dulce și o anumită aciditate", explică James Hoffman.

În acest sens, sarea are capacitatea de a influența diferite tipuri de arome amare și poate fi „prietena noastră” atunci când vine vorba de cafea. Astfel, expertul subliniază că am putea considera acest compus ca un aditiv, așa cum se întâmplă cu zahărul sau laptele. „Ar putea face băutura mai plăcută, deși îi va schimba gustul”.

Citește și De la drojdie la cafea și făină: LISTĂ alimente pe care ar trebui să le arunci imediat ce expiră

Prin urmare, în videoclip, el efectuează un test adăugând puțină sare în cafea. Făcând o comparație, cafeaua fără sare i se pare nu tocmai bună, în timp ce adăugarea a 0,1 grame de sare în 200 ml de cafea schimbă gustul băuturii. 

Potrivit testului efectuat de James Hoffman, adăugarea de puțină sare în cafea de calitate mai ieftină o poate face mai puțin amară și mai plăcută, în timp ce cafeaua de calitate poate să nu aibă nevoie de sare. 

În orice caz, expertul asigură că sarea în cafea „poate fi o schimbare surprinzătoare și interesantă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel