Ce ingredient INEDIT să pui în cafea. Trucul unui expert pentru un gust mai bun

Te ridici dimineața din pat, mergi la bucătărie și prepari cafea la micul dejun. Acesta este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri în rândul populației, dar este posibil să-i îmbunătățim aroma adăugând ...
După cum explică Hoffman, sarea este considerată magică în cafea. Deoarece limba are o multitudine de receptori gustativi și aromele interacționează creând efecte sinergice, „sarea poate amplifica dulceața și poate, de asemenea, să atenueze sau să reducă amărăciunea”, spune el.
Sarea poate face gustul cafelei mai plăcut
"Una dintre bucuriile cafelei este că, atunci când este bună, gustul acesta este dat și de amărăciune, cum este berea sau ciocolata. Un gust amar este foarte plăcut atunci când este echilibrat cu dulce și o anumită aciditate", explică James Hoffman.
În acest sens, sarea are capacitatea de a influența diferite tipuri de arome amare și poate fi „prietena noastră” atunci când vine vorba de cafea. Astfel, expertul subliniază că am putea considera acest compus ca un aditiv, așa cum se întâmplă cu zahărul sau laptele. „Ar putea face băutura mai plăcută, deși îi va schimba gustul”.
Citește și De la drojdie la cafea și făină: LISTĂ alimente pe care ar trebui să le arunci imediat ce expiră
Prin urmare, în videoclip, el efectuează un test adăugând puțină sare în cafea. Făcând o comparație, cafeaua fără sare i se pare nu tocmai bună, în timp ce adăugarea a 0,1 grame de sare în 200 ml de cafea schimbă gustul băuturii.
Potrivit testului efectuat de James Hoffman, adăugarea de puțină sare în cafea de calitate mai ieftină o poate face mai puțin amară și mai plăcută, în timp ce cafeaua de calitate poate să nu aibă nevoie de sare.
În orice caz, expertul asigură că sarea în cafea „poate fi o schimbare surprinzătoare și interesantă”.
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Cum să scapi de durerile de spate cu câteva exerciții simple. Le poți face în pat
Trucul simplu care te scoate din stres, anxietate și atac de panică: respiră... din burtă. Fă asta de 3 ori!
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.