5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Unele alimente pot fi consumate chiar daca au expirat, fără a pune în pericol sănătatea, iar altele nu. Carnea și peștele, mezelurile sau cafeaua sunt câteva produse care ne pot otrăvi. ...
Înainte de a arunca mâncarea, pe baza datelor de expirare, asigură-te că știi ce înseamnă următoarele expresii:
- Poate fi comercializat până la data de: nu cumpărați produsul după această dată. Aceasta este data de expirare.
- A se folosi/consuma înainte de data: Aroma sau calitatea este mai bună înainte de această dată, dar produsul încă este comestibil după data în cauză.
- Expiră la data de: Aceasta este ultima zi în care producătorul garantează calitatea produsului.
Alimentele la care trebuie să fii deosebit de atent atunci când le conservi sau le gătești, deoarece se strică foarte ușor, sunt produsele proaspete, în special carne și pește.
Odată ce au expirat, nu mai mânca pește, carne sau brânză. De fapt, riscul poate apărea chiar înainte de data expirării, dacă alimentele nu au fost depozitate la temperaturi adecvate. Prin urmare, cu acest tip de produse există doar două opțiuni: gătește-le rapid sau, dimpotrivă, congelează-le, astfel încât să poată fi păstrate câteva zile în condiții optime.
La fel, unele feluri de mâncare, cum ar fi mâncărurile proaspăt preparate, spre exemplu sushi, nu ar trebui consumate după ce au expirat, deoarece există riscul ca acestea să aibă bacterii patogene și să provoace intoxicație alimentară.
De asemenea, cârnații, șunca gătită, pieptul de curcan, printre altele, sunt alimente ce pot fi congelate direct, dacă nu le consumi mult timp, astfel încât să nu se strice ușor. Apoi lasă-le să se dezghețe o zi în frigider înainte de a le consuma.
În cazul brânzeturilor, poți opta pentru congelarea lor, dar trebuie luat în considerare faptul că își pot pierde din textură dacă stau prea multe zile la congelator. Cel mai bine este să le consumi proaspete și înainte ca acestea să expire.
Unele alimente, dacă nu au fost conservate în condiții optime, nu mai trebuie consumate. Acesta este cazul cafelei. Dacă este depozitată într-un recipient etanș, poate fi păstrată ani de zile fără a provoca probleme de sănătate. Dacă a fost ținută într-un pachet deschis, cafeaua poate acumula rapid umezeală și își poate pierde culoarea și aroma.
La fel se întâmplă și cu făina, care poate fi consumată până la o lună după data expirării, atâta timp cât a fost păstrată urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Dacă ambalajul este deschis, făina poate căpăta un miros de mucegai, poate chiar să fi acumulat praf sau să-și schimbe culoarea.
S-ar putea să-ți placă De ce să nu arunci cenușa și să o folosești ca îngrășământ la plante
De asemenea, trebuie să fii atent la drojdie, un alt produs care nu cauzează direct o problemă de sănătate, dacă a expirat. Cu toate acestea, nu este recomandat să o folosești după data de expirare, deoarece drojdia joacă un rol important în coacere și, atunci când este expirată sau nu este conservată corect, își pierde proprietățile.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.