Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Cafeaua ar putea avea o legătură cu apariția cancerului, motiv pentru care un judecător din statul american California a solicitat etichete de avertizare în acest sens, pentru ca băutorii de cafea să fie informați cu privire la risc.
Îngrijorarea vine din cauza unei substanțe specifice, găsită în cafea, numită acrilamidă, care este o substanță chimică produsă atunci când cafeaua este prăjită. Cafeaua nu este singurul aliment care conține acrilamidă, spun specialiștii de la Harvard Medical School.
Acrilamida este produsă în timpul procesului de gătire la temperaturi înalte, utilizat pentru numeroase alimente comune, inclusiv biscuiți, biscuiți și chipsuri de cartofi, potrivit Societății Americane de Cancer (ACS).
Dar, înainte de a vă panica, deși cu siguranță există acrilamidă în cafea, oamenii de știință încă nu au demonstrat în mod concludent că această substanță chimică cauzează cancer, potrivit ACS.
Majoritatea cercetărilor efectuate asupra oamenilor nu au găsit nici un risc crescut de cancer la persoanele care consumă alimente care conțin acrilamidă. Alte studii privind anumite tipuri de cancer au produs rezultate mixte, dar nu au găsit legături concludente, potrivit ACS.
În plus, există dovezi că consumul de cafea poate aduce beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscurilor pentru accident vascular cerebral și boli hepatice.
Un studiu din 2015 publicat în „Circulation” a constatat, de asemenea, că băutorii moderați de cafea (definiți ca cei care au mai puțin de cinci cești pe zi) au avut riscuri mai scăzute pentru bolile de inimă și bolile neurologice, potrivit American Heart Association.
Deci, mesajul final este următorul: dacă sunteți sănătoși și beți moderat cafeaua, nu există dovezi că aceasta va crește riscul de apariție a cancerului.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.