Aspirina, rol semnificativ în bolile cardiace. Dr. Sorin Băilă: Mecanism anti-trombotic
Acesta este medicamentul cel mai bun pentru a preveni evenimentele cauzate de bolile cardiace.
Femeile peste 50 de ani care mănâncă periodic alimente prăjite prezintă un risc crescut de a muri de boli cardiovasculare, susține un studiu.
Alimente ca puiul prăjit și peștele prăjit au fost asociate cu un risc crescut de deces cauzat de inimă, în special în rândul femeilor între 50 și 65 de ani, arată studiul unor cercetători de la Universitatea din Iowa, conform sciencedaily.com.
O treime dintre americani mănâncă zilnic de la fast-food. Studiile anterioare au sugerat că un consum mai mare de alimente prăjite este asociat cu un risc mai mare de diabet de tip 2 și boli de inimă. Plecând de la cele două premise, cercetătorii au analizat asocierea dintre prăjeli și deces din orice cauză, în special cu boli de inimă și cancer.
Studiul lor, după cum ei amintesc, este unul observațional, deși la el au participat 106.966 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50 și 79 de ani, înscrise în asociația numită Inițiativă Sănătății Femeilor, între 1993 și 1998. Au fost monitorizate până în 2017.
S-a analizat dieta femeilor ce includea pește prăjit, pui prăjit, sandviș de pește, crustacee prăjite, alături de cartofi prăjiți, tortilla și tacos. Au ținut cont și de stilul de viață, calitatea dietei, nivelul de educație și veniturile.
„Consumarea regulată a alimentelor prăjite a fost asociată cu un risc sporit de deces din orice cauză. Consumul a unei sau mai multe porții pe zi de alimente prăjite a avut un risc de 8% mai mare comparativ cu cei care nu au mâncat alimente prăjite. Una sau mai multe porții de pui prăjit pe zi au fost legate de un risc de 13% mai mare de deces din orice cauză și de un risc de 12% mai mare de deces cauzat de inimă, comparativ cu nicio hrană prăjită", potrivit sursei citate.
După anii de studiu s-au înregistrate 31.588 decese, dintre care 9.320 au fost legat de boli de inimă, 8.358 provocate de cancer și 13.880 din alte cauze. Cercetătorii n-au găsit nicio legătură dintre mâncarea prăjită și cancer.
Deși subliniază că studiul lor e observațional, punând accentul pe numărul mare de participați și diversitatea eșantionului, cercetătorii spun că au identificat un factor de risc pentru mortalitatea cardiovasculară și recomandă reducerea prăjelilor.
Studiul poate fi consultat AICI.
Acesta este medicamentul cel mai bun pentru a preveni evenimentele cauzate de bolile cardiace.
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează. Nu scăpăm niciunul.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Aceasta este valoarea hipertensiunii care îți pune viața în pericol. E o urgență medicală. Poate provoca AVC sau infarct pe loc.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Acest supliment simplu și natural îmbunătățește supraviețuirea pacienților cu insuficiență cardiacă.
Acestea sunt simptomele atacurilor de cord în cazul femeilor. De multe ori sunt ignorate, lucru care poate fi mortal.
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
Milioane de pacienți cu boli cardiovasculare nu primesc tratamentul necesar pentru a preveni complicațiile fatale.
Cât de des ar trebui să faci un EKG. De ce simptome depinde răspunsul.
Acesta este cel mai rău lucru pentru inimă. O macină în totalitate și dublează riscul de infarct și boală coronariană.