Laborator de Radioterapie cu Energii Înalte, înființat în Baia Mare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean din Baia Mare
Spitalul Județean din Baia Mare

Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte se deschide la Spitalul Județean din Baia Mare. Investiția de cinci milioane de euro este destinată bolnavilor oncologici.

Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare inaugurează, miercuri, Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte. Investiția de cinci milioane de euro este destinată pacienților oncologici din Maramureș, dar și din județele limitrofe.

Numărul bolnavilor care suferă de diverse forme de cancer este tot mai mare, iar radioterapia este una din formele de tratament necesare în aceste afecțiuni.

„Realizarea laboratorului a fost posibilă, în primul rând, datorită sprijinului Ministerului Sănătății, a Băncii Mondiale, dar și datorită asumării susținerii construcției buncărului din fondurile proprii ale spitalului județean, cu sprijinul CJ Maramureș și, nu în ultimul rând, datorită efortului și muncii unei echipe formate din conducerea unității medicale din Baia Mare, medici, asistenți, specialiști, proiectanți, ingineri, constructori, personal auxiliar al spitalului”, se arată într-un comunicat remis presei de către unitatea medicală.

Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte este dotat cu un CT cu opțiune de simulare - aparat dedicat radioterapiei, cu ajutorul căruia se obțin secțiunile CT, care ajută pentru conturajul tumorii și al volumelor tumorale.

Aparatura nouă conține și acceleratorul linear-aparat de ultimă generație, performant, care este util pentru tratarea tumorilor superficiale și profunde.

„Probabil, după proiectul major de reabilitare a Spitalului Județean din Baia Mare, Centrul de Radioterapie este cel mai important proiect derulat de echipa noastră, în ultimii ani. O investiție de peste 5 milioane de euro, inițiată și demarată în perioada în care Sorina Pintea, actualul ministru al sănătății era managerul spitalului și continuată de noi, actuala conducere”, precizează dr. Pop Vasile-Ioan, managerul spitalului Județean din Baia Mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel