Ion Iliescu a fost operat de urgență. Ce zic medicii despre starea lui

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ion Iliescu a fost operat pe 1 aprilie 2019. Foto: DC News
Ion Iliescu a fost operat pe 1 aprilie 2019. Foto: DC News

Ion Iliescu a fost operat de urgență în această după amiază. Diagnosticul complet este pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă. 

Ion Iliescu a fost supus unei intervenții chirurgicale în această după amiază. Medicii i-au pus diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. El se află acum în secția ATI, se arată într-un comunicat de presă al Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare Prof. C.C. Iliescu, București. Potrivit documentului, fostul președinte a fost adus aici prin transfer, de la Spitalul Elias din Capitală.

„În după amiaza zilei de 1 aprilie 2019, domnul Ion Iliescu, fost Președinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovascuare Prof. C.C. Iliescu București, cu diagosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă.

După evaluare și pregătire preoperatorie, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu un rezultat final foarte bun.

În prezent, domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în Secția ATI 1 a institutului nostru, este stabil și înafara oricărui pericol imediat”, se arată în documentul remis presei.

Alte informații nu vor mai putea fi făcute făr acordul pacientului, mai arată oficialii unității medicale.

Ce este tamponada cardiacă 

Inflamația pericarditei determină, de obicei, fluidul să curgă în sacul pericardic. Potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School, aceasta este cunoscută sub numele de efuziune pericardică.

Dacă revărsarea pericardică este suficient de mare, acesta poate interfera cu capacitatea inimii de a pompa sânge, o afecțiune numită tamponadă cardiacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel