Pacient trimis la farmacie după medicamente. Medic propus pentru sancționare

Angela Sabău |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Pacientul a fost trimis la farmacie să-și ia medicamentele, fără ca medicul să fi verificat dacă se găseau și în depozit. Asta i-a adus medicului o propunere de sancționare.

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Brăila a fost propus pentru sancționare după ce a trimis un pacient la farmacie să-și ia medicamente. Cazul a fost făcut public de către președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, car a arătat că medicul nici măcar nu a verificat dacă medicemntele respective se găseau în depozit.

„Chiriac a precizat că, deşi conducerea Spitalului Judeţean a cerut medicilor ca, atunci când trimit pacienți să îşi cumpere anumite medicamente de la farmacie, să-şi pună şi parafa pe biletele respective, astfel încât pacienţii să îşi poată deconta cheltuiala la spital, unii doctori continuă să nu facă acest lucru, motiv pentru care bolnavii nu îşi pot recupera banii”, notează agerpres.ro.

Trimis la farmacie cu un bilețel

Biletul cu care a fost trimis pacientul la farmacie nu avea parafa medicului. Astfel a fost prezentat presei de către președintele CJ.

"Anumiţi medici, nu vreau să dau nume, trimit pacienţii cu bileţel la farmacia din colţ fără să-şi asume. Bileţelul nu ajunge cu parafa nici măcar la conducerea spitalului, pentru ca acele medicamente să fie decontate sau măcar să fie verificat dacă medicamentele respective există în farmacia spitalului. Am să vă dau un document, ca să vedeţi şi dvs. I l-am dat şi doamnei manager ca să discute cu respectivul doctor, pe care îl ştim şi i-am spus să îi dea sancţiune, pentru a pune lucrurile în ordine.

Nu mi se pare corect ca pacientul să fie direcţionat de medic către farmacia din colţ, ca să-şi cumpere medicamente, neasumat. Dacă tot îţi asumi, pune şi parafa, ca să ştim de unde vin bileţelele", a declarat Chiriac.

Acesta a mai arătat că spitalul s-a confruntat, la sfârșitul anului trecut, cu o criză majoră de medicamente. Asta, a mai arătat Chiriac, a fost cauzată de majorările salariale, care au făcut ca 80% din bugetul spitalului să meargă spre acest sector al cheltuielilor. Deficitul financiar încă mai persistă la spital, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel