ANT a prelevat în ultima lună organe de la şapte pacienţi

Rodica Mitu |
Data publicării:

Organe de la şapte pacienţi au fost prelevate, în ultima lună, de Agenţia Naţională de Transplant, care au salvat viaţa mai multor oameni din Cluj, Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi, Viena sau Olanda, informează instituţia într-o postare pe Facebook. 

Potrivit sursei citate, rinichii prelevaţi de la un copil din Oradea au salvat două vieţi la Cluj, ficatul şi corneea au ajuns la pacienţi din Bucureşti, plămânii - la Viena, iar inima - la Târgu Mureş.

Au mai fost prelevate organe de la pacienţi din Piatra Neamţ, Oradea, Deva, Baia-Mare şi de la doi pacienţi din Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat pe 4 iulie ordinul de numire a medicului Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel