Aproape 18.000 de pacienți, beneficiari ai tratamentului fără interferon

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tratament
Tratament

Contractul cost-volum-rezultat care se va încheia între CNAS și producătorii de medicamente, va aduce tratamente fără interferon pentru aproape 18.000 de pacienți.

Nu mai puțin de 17.800 de pacienţi vor beneficia de tratamentul fără interferon, după următorul contract cost-volum-rezultat, care se va încheia între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi producătorii de medicamente, a declarat preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, Marinela Debu.

Potrivit acesteia, de tratament vor beneficia şi copiii cu hepatită C, care au vârsta mai mare de 12 ani.

"Tocmai astăzi reprezentanţii CNAS ne-au şi informat... Sunt ultimele zile de negocieri. Se speră că astăzi se vor termina negocierile şi în luna decembrie să se semneze şi următorul contract. (...) Din păcate, acum suntem în a treia lună în care avem o pauză între cele două contracte, pauză pe care ne-o doream evitată dacă era posibil. Vestea bună este că vom avea şansa ca pe noul contract să avem şi copiii de la 12 ani care să intre pe noile terapii antivirale, să nu mai trebuiască să apeleze la tratamentul cu interferon, ci vor avea acces la noile terapii cu interferon free. Pe următorul contract cifra este de 17.800 de pacienţi care vor beneficia de tratament", a spus Debu, citată de agerpes.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel