ARN mesager, vaccinul care ar putea distruge cancerul. Val Vâlcu: Se și șterge, nu rămâne în corp. E viitorul pentru tratarea cancerului și alte boli grave

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
ARN Mesager - Foto: Freepick
ARN Mesager - Foto: Freepick

ARN mesager este tratamentul care ar putea distruge cancerul și alte boli grave.

Vaccinurile ARN Mesager sunt mai noi, dar nu sunt necunoscute. Vaccinurile ARN mesager au fost studiate anterior pentru virusuri care produc gripă, Zika, rabie (turbare) și în cazul citomegalovirusului (CMV). De îndată ce informațiile despre virusul care cauzează COVID-19 au fost identificate și disponibile, oamenii de știință au început să proiecteze realizarea proteinei spyke din vaccinul ARN mesager.

ARN mesager este o moleculă de ARN ce are rolul de a copia informația genetică a unei catene de ADN, proces numit transcripție.

Pe lângă vaccinuri, cercetarea științifică referitoare la afecțiunile oncologice a utilizat deja tehnologia ARN mesager pentru a declanșa sistemul imunitar care să vizeze celule canceroase specifice.

”Sunt două formulte vaccinale, una cu formula tetravalentă pentru persoanele tinere cu imunitate bună și unul high-dose pentru cei imunocompromiși. Ar trebui adecvate cele două. Din nefericire, nu se văd la televizor suferințele celor care au gripă și câte decese au fost anul acesta, la concurență cu COVID-19.

Știința face progrese. A accelerat folosirea ARN mesager în medicină și acesta este viitorul pentru tratarea cancerului, pentru alte boli grave. Asta este ARN mesager, purtătorul unui mesaj ca organismul să se apere în fața unor agresiuni.

Se și șterge. Nu rămâne acolo, în corp”, a spus jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii la DC MEDICAL în cadrul dezbaterii ”Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității” în cadrul ”Săptămânii Europene a Imunizării” care este importanța vaccinării. 

Viitorul vaccinului pe bază de ARN mesager

Vaccinurile ARN Mesager sunt mai noi, dar nu sunt necunoscute. Vaccinurile ARN mesager au fost studiate anterior pentru virusuri care produc gripă, Zika, rabie (turbare) și în cazul citomegalovirusului (CMV).

De îndată ce informațiile despre virusul care cauzează COVID-19 au fost identificate și disponibile, oamenii de știință au început să proiecteze realizarea proteinei spyke din vaccinul ARN mesager. Pe lângă vaccinuri, cercetarea științifică referitoare la afecțiunile oncologice a utilizat deja tehnologia ARN mesager pentru a declanșa sistemul imunitar care să vizeze celule canceroase specifice.

”A fost pentru prima dată când s-a folosit această formulă împotriva unei boli infecțioase, dar ea există de 10-12 ani. Poate fi un leac și pentru cancer. S-au deschis foarte multe uși privind autorizarea acestor produse.

Din cauza COVID am învățat și metoda de autorizare accelerată a unui vaccin. Sunt patru etape, sunt criterii foarte stricte în ceea ce privește autorizarea unui vaccin.

Îmi pun mari speranțe că se va face și marele pas în domeniul oncologic utilizând aceste vaccinuri, pentru că această tehnologie ne permite ca în câteva săptămâni să avem un vaccin specific. Cred că acesta este viitorul în foarte scurt timp.

În cazul unui medicament care îl testăm împotriva unor anumitor boli, este simplu pentru că grupul de pacienți îl cunoști, îi alegi, vezi dacă își face efectul sau nu.

În cazul unui vaccin la nivel populațional, trebuie să ai la fiecare etapă anumite grupe: și de om sănătos și de om cu boli cardiace, respiratorii. De asta durează autorizarea. În cazul de față, din cauza unei situații de criză s-a utilizat procedura de autorizare accelerată care a fost de succes”, a explicat Laszlo Attila, Secretar, Comisia pentru sănătate, Senatul României a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL în cadrul dezbaterii ”Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității” în cadrul ”Săptămânii Europene a Imunizării”.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel