Boala Hashimoto, sfaturi pentru prevenție

Bogdan Cotigă |
Data publicării:
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Boala Hashimoto apare când ţesutul glandei tiroide se inflamează şi se deteriorează datorită sistemului imun care produce anticorpi ce atacă glanda. 

La început, pentru o lungă perioadă de timp, tiroida poate funcţiona normal, producând hormoni. La un moment dat însă, glanda este prea deteriorată funcţional – apoi se pune diagnosticul şi începe terapia de înlocuire hormonală. Din perspectiva medicinei funcţionale se poate preveni administrarea medicaţiei dacă rezolvaţi problema autoimunităţii înainte ca tiroida să fie definiv deterioarată.

Pentru a putea controla boala, trebuie să cunoaştem cauzele ei. Acestea sunt cele mai frecvente trei cauze de apariţie a bolii Hashimoto:

1. Tiroida este deteriorată de toxine.

Toxine ce includ mercur din peşte şi obturaţii de amalgam, precum şi pesticide. Tiroida este foarte sensibilă la toxine şi le absoarbe foarte uşor, cauzând astfel atacul imun asupra ei.

2. Glutenul declanşează o reacţie imună ce produce anticorpi ce reacţionează aberant şi atacă tiroida.

Există multe studii ce fac legătura între gluten şi tiroidita Hashimoto. Glutenul este deasemenea responsabil de distugerea mucoasei intestinale şi poate duce astfel la malabsorbţii ale nutrienţilor esenţiali (seleniu). Pentru tratare, eliminaţi glutenul din dietă.

3. Datorită digestiei defectuoase sistemul imun devine disfuncţional.

70% din sistemul imun se află în mucoasa intestinală, iar dezvoltarea exagerată a microorganismelor (drojdii, bacterii patogene şi paraziţi) pot defecta sistemul imun, care face greşeli şi lezează ţesuturi aflate la distanţă (tiroida de exemplu). Mai există o conexiune extrem de importantă între stres şi dezvoltarea microbiană exagerată. Repararea sistemului imun prin vindecarea intestinului este o parte esenţială a vindecării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel