Boala mai frecventă decât cancerul. Epidemie nebună. Provoacă dureri înfiorătoare

Monika Baciu |
Data publicării:
bolile autoimune - FOTO: Freepik@photoroyalty@bilahata
bolile autoimune - FOTO: Freepik@photoroyalty@bilahata

O boală care este mai răspândită decât cancerul și bolile de inimă atacă sistemul imunitar al corpului și provoacă dureri crunte. Aceasta afectează una din 12 persoane, în timp ce cancerul afectează una din 14 persoane.

Medicii susțin că există o boală mult mai dureroasă și mai frecventă decât cancerul. Această afecțiune, denumită boală autoimună, este caracterizată de atacul greșit al sistemului imunitar asupra celulelor sănătoase ale corpului, provocând daune. Cu peste 100 de tipuri cunoscute de boli autoimune, acestea afectează în mod alarmant aproximativ una din 12 persoane și una din nouă femei.

Care sunt considerate cele mai letale boli

La nivel global, unele dintre cele mai letale boli și afecțiuni includ boala coronariană, accidentul vascular cerebral și cancerul, de exemplu. O altă boală extrem de răspândită face ravagii.

Vezi și: Spitalul Județean Brașov s-ar putea închide în 2 luni. Emil Mailat: "Furnizorii ne-au atras atenția că au ajuns și ei la fundul sacului". CAS Brașov, reacție

Bolile autoimune, frecvente și dureroase

Boli autoimune, mutații genetice - FOTO: Freepik@creativeart

Dr. Eric Berg din SUA, a avertizat asupra pericolelor bolilor autoimune. Există mai mult de 100 de tipuri cunoscute de boli autoimune. Acestea apar atunci când sistemul imunitar atacă în mod greșit celulele normale și sănătoase din corp, provocând daune.

Bolile autoimune comune includ lupusul, artrita reumatoidă, boala Crohn și colita ulcerativă.

Potrivit lui Dr. Berg, bolile autoimune sunt o "epidemie nebună" care afectează aproximativ una din 12 persoane și una din nouă femei.

"Este mult mai comună decât bolile de inimă. Cancerul afectează una din 14 persoane. Deci, din anii '50 și '60, am avut o creștere de trei ori a bolilor autoimune", a spus dr. Berg, potrivit Express.

Vezi și: Cele 6 obiceiuri zilnice care afectează creierul. Îl atrofiază și îl distrug

Bolile autoimune, cauze

Dr. Berg a explicat care sunt cele mai frecvente cauze ale bolilor autoimune. A explicat mai multe despre cauzele bolilor autoimune. Sindromul intestinului cu scurgeri este o afecțiune intestinală în care slăbirea pereților intestinali permite bacteriilor și toxinelor să intre în fluxul sanguin.

Cu toate acestea, este o caracteristică recunoscută a mai multor boli inflamatorii și autoimune care afectează sistemul digestiv, care include boala inflamatorie intestinală și boala celiacă. Dr. Berg a enumerat alte cauze ale bolilor autoimune ca fiind:

- Deficit de vitamina D

- Uleiuri de semințe și alimente ultra-procesate

- Anumite medicamente

- Stresul.

Vezi și: Cele 3 semne ale tumorii renale. Analiza simplă care detectează cancerul. Mihai Dobra: 15% din tumorile renale sunt simptomatice. Covârșitor, restul devin asimptomatice

Cum să îți reduci riscul de boli autoimune

Consumul produselor neprocesate poate reduce riscul de a dezvolta boli autoimune.

"Începeți să mâncați lucruri cu adevărat curate, produse din carne hrănite cu iarbă. O să recomandăm foarte mult să urmați dieta ketogenică cu proteine animale de înaltă calitate, precum și o cantitate bună de grăsime", a mai spus medicul.

A sfătuit să mănânci multe legume gătite și o cantitate "moderată" de legume fermentate, cum ar fi varza murată, pentru a menține microbiomul intestinal sănătos. În plus, vitamina D este esențială pentru menținerea sănătății.

NHS recomandă 10 micrograme de vitamina D pe zi sub formă de supliment.

Vezi și: Semnele care arată că ești nefericită. Ce se ascunde, de fapt, în spatele fiecărui gest

Bolile autoimune, simptome

Simptomele bolii autoimune vor depinde de ce parte a corpului este afectată. Bolile autoimune pot provoca o varietate de simptome, inclusiv durere, oboseală , erupții cutanate, greață, dureri de cap, amețeli și altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel