Brancandierul care a deconectat pacienta de la aparate, la Spitalul Victor Babeș, AREST LA DOMICILIU

Dana Lascu / 12 dec 2020 / 16:08
Spitalul Victor Babeș din București. Foto: ASSMB
Spitalul Victor Babeș din București. Foto: ASSMB

Magistrații de la Judecătoria sectorului 3 au decis să lase în arest la domiciliu brancardierul care a deconectat din greșeală o pacientă în viață și i-a provocat decesul.

Brancardierul de la Spitalul Victor Babeș din București, care fusese reținut vineri, pentru 24 de ore, a fost adus sâmbătă la prânz în fața magistraților de la Judecătoria Sectorului 3, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații, însă, au decis măsura arestului la domiciliu în cazul lui. 

Bărbatul este acuzat de ucidere din culpă. El a recunoscut în fața magistraților că ar fi deconectat din greșeală de la aparate o pacientă bolnavă de COVID. Pacienta era într-un salon cu două paturi, iar medicii constataseră decesul celeilalte paciente din salon, care, conform procedurii, a fost acoperită în întregime cu un cearșaf, dar lăsată intubată și conectată la aparate timp de încă 2 ore după deces. După acest interval, un asistent medical trebuia să o decuplează de la aparate și o lase intubată și acoperită cu cearșaful. Din primele date se știe că brancardierul de serviciu nu ar fi văzut femeia decedată și s-ar îndreptat spre cealaltă pacientă, care era în viață, și pe care a decuplat-o de la aparate, a detubat-o (deși procedura nu îi dă voie să facă asta) și a dus-o la morgă. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy