Braşov: Numărul cazurilor de gripă, al infecţiilor căilor respiratorii şi al pneumoniilor - în creştere

Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii


Numărul cazurilor de gripă raportate în ultima săptămână de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a crescut faţă de cel înregistrat în săptămâna anterioară, de la 96 la 134.

 


Conform datelor comunicate de DSP Braşov, în săptămâna 13-19 ianuarie s-a înregistrat, de asemenea, un număr mai mare de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 1.438, faţă de 1.049 din săptămâna anterioară, precum şi 386 de pneumonii, cu 180 mai multe ca în săptămâna 6-12 ianuarie, notează Agerpres. 

Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat, ca şi în perioada anterioară de raportare, la categoriile de vârstă 5-14 ani (48) şi 15-49 (33), precum şi la categoria 2-4 ani (31 cazuri). Din totalul persoanelor diagnosticate cu gripă, 19 au necesitat internare.

În ceea ce priveşte IACRS, aproape jumătate dintre acestea, peste 700, s-au înregistrat la persoane din aceleaşi două categorii de vârstă - 5-14 şi 15-49 de ani.

Categoria copiiilor sub 1 an a fost cea mai afectată de pneumonii, înregistrându-se 100 de cazuri, dintre care 39 au necesitat internare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel