Calitatea serviciilor medicale. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: trebuie să legăm finanțarea de performanță

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat la dezbaterea ”HEALTH ROMÂNIA 2021: Provocări pentru sistemul sanitar românesc”, organizată de DC Media Group, că trebuie legată finanțarea de performanța spitalelor.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat la dezbaterea online ”HEALTH ROMÂNIA 2021: Provocări pentru sistemul sanitar românesc”, organizată de DC Media Group, că momentan, ”din păcate”, se măsoară ”cumva primitiv” performanța în sistemul medical.

”Raportăm diagnostice, raportăm niște posturi aproximative, neactualizate, raportăm numărul de pacienți și centralizăm și raportăm pe cazuri de boală și pe anumite patologii. Cred că putem să gândim mult mai proactiv această activitate, să nu ne oprim la a solicita furnizorilor medicali niște date numerice care să nu aibă impact ulterior în deciziile pe care le luăm  și cred că trebuie să legăm finanțarea de performanță pentru că e clar că singurul mecanism care va duce la creșterea performanței în viitor.

Noi avem prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență pilotarea unor mecanisme de plată pe performanță. Este practic obiectivul unu al reformei unu al componentei Sănătate, pe care l-am stabilit. Pilotarea, apoi dacă lucrurile funcționează bine, extinderea la nivel național a acestor mecanisme de plată pe bază de performanță. 

Așa cum avem de exemplu prevăzute niște stimulente financiare pentru spitale și pentru furnizorii de servicii de sănătate care obțin certificări naționale sau internaționale ale calității actului medical. Și, evident, secretul este să legăm finanțarea de o certificare a calității și aceste două obiective le avem stabilitate în PNRR”, a precizat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel