Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburi de portocală. Ce trebuie să știi înainte să o mai faci

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburi de portocală  - Foto: Freepick @KamranAydinov
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburi de portocală - Foto: Freepick @KamranAydinov

Ce se întâmplă în corp dacă înghiți sâmburi de portocală, mandarină sau clementină.

Portocalele sunt unul dintre primele fructe pe care sărim să le mâncăm odată cu venirea frigului și e printre primele fructe care conțin multe fibre.

Consumul unui suc de portocale are și el beneficiile sale, la fel și sâmburii de portocale. Aceștia sunt, de asemenea, utili și conțin unele proprietăți medicinale care pot fi benefice pentru sănătate.

Și pentru că se știe că au proprietăți antioxidante care te pot ajuta să fii fresh și fără stres, portocalele pot fi oricând parte din micul dejun, prânz sau cină.

În plus, toate părțile unei portocale sunt încărcate cu nutrienți utili, inclusiv coaja sa care conține glandele de ulei volatil din sâmburi, care au diverse beneficii pentru sănătate. 

Consumul unui suc de portocale are și el beneficiile sale, la fel și sâmburii de portocală. Acestea sunt, de asemenea, utile și conțin unele proprietăți medicinale care pot fi benefice pentru sănătate. 

Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburi de portocală?

Există anumite persoane care, în loc să arunce semințele de portocală, le înghit în timp ce mănâncă portocale. 

Există un mit conform căruia înghițirea sâmburilor de portocale poate fi dăunătoare și poate duce la apariția unor boli grave. Dar, acest lucru a rămas un subiect de dezbatere. 

Potrivit doctorului consultant nutriționist Rupali Datta, "înghițirea sâmburiilor de portocale nu este dăunătoare. De fapt, atunci când înghițiți sâmburii de portocale, aceștia vor ieși ca atare atunci când defecați. Cu toate acestea, atunci când le mesteci, care dau un gust amar, cu siguranță adaugă fibre în dieta ta", citează Food.

Au sâmburii de portocală beneficii?

Sâmburii de portocale sunt mici și greu de spart. Se crede că, la fel ca portocalele, sâmburii sunt, de asemenea, bogați în vitamina C, care este un antioxidant puternic care ne menține metabolismul ridicat.

Există mai multe beneficii ale consumului (mestecării) sâmburiilor de portocale. Este foarte puțin cunoscut faptul că semințele de portocală ajută la întărirea organismului nostru și îl fac activ. 

Datorită proprietăților sale antioxidante, previne slăbiciunea generală și lenea din corpul nostru.

Consumul de portocale cu tot cu sâmburi poate fi destul de benefic, pentru că ajută la vindecarea problemelor de stomac, întărește sistemul digestiv slăbit și accelerează secreția de sucuri digestive. 

Cine ar fi crezut că semințele de portocale pot fi atât de benefice pentru sănătatea noastră! Așadar, data viitoare când mâncați portocale, nu aruncați sâmburii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel